EXCLUSIV  FAKE NEWS. Liviu Mihaiu: Poate să distrugă un om în câteva ore. E nedrept - VIDEO

Fenomenul fake news (n.r. știri false), existent de mulți ani, este resimțit din ce în ce mai puternic odată cu creșterea rețelei de socializare Facebook. Într-un interviu acordat DC News, jurnalistul Liviu Mihaiu a discutat și despre acest subiect.

„Eu sunt adeptul reglementărilor mult mai dure în ceea ce privește spațiul public. Am și patru copii, mă gândesc că sunt mult mai conservator ca generație. (...) Spațiul public ar trebui reglementat. Fake news ar trebui să intre în această categorie", a declarat jurnalistul Liviu Mihaiu, fondator și realizator Radio Guerilla.

A transformat foarte mult generațiile de copii

De asemenea, cu privire la spațiul public, a spus că acesta este asumat, „e al nostru, al tuturor. Este mult prea plin de gunoi. Am văzut că a transformat foarte mult generațiile de copii. (...) Problemele pe care le poartă internetul, televiziunea și inclusiv fake news vor avea un impact foarte mare asupra societății, de care de abia acum ne dăm seama cu adevărat", a precizat Liviu Mihaiu.

Un om poate fi desființat

„Efectele acestui spațiu virtual sunt foarte negative", a spus jurnalistul, îndreptând atenția spre o altă problemă. „O altă problemă, pe lângă fake news, este ura. Un om poate fi desființat. Sunt cursuri despre cum poți să termini pur și simplu un om în spațiul public, fiind nevinovat. Hatereala de pe net, de pe toate rețelele de socializare poate să distrugă un om în câteva ore. Iar acesta este un lucru nedrept. Și sunt cazuri demonstrate", a punctat Liviu Mihaiu.

[citeste si]

Jurnalistul Liviu Mihaiu a obținut premiul "Ion Rațiu" pentru cel mai bun editorial -1992 și premiul Galei Societății Civile în 2005 și 2006. Este inițiatorul "Lanțului Uman în Jurul Parlamentului pentru deconspirarea Securității" 2003, inițiatorul protestelor naționale și internaționale în cazul Bastroe-Delta Dunarii și participant la delegația guvernamentala română, condusă de ministrul Mihai Răzvan Ungureanu - Kiev, 2005.

Răspunsul complet, în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel