FAIR-MediaSind suspendă acţiunile greviste. Ivaşcu, rol important

George Ivașcu, ministrul Culturii
George Ivașcu, ministrul Culturii

FAIR-MediaSind suspendă acţiunile greviste în urma semnării Acordului cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

În urma consultării organizaţiilor afiliate, privind semnarea unui Acord cu conducerea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind a decis suspendarea acţiunilor greviste programate a fi declanşate în perioada următoare.

Ce prevede acordul

Acordul, semnat, pe deoparte, de ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, de secretarii de stat, de secretarul general al MCIN şi de către preşedintele FAIR-MediaSind, Leonard Pădureţ, alături de Cristinel Godinac, preşedinte executiv, prevede următoarele:

Art.1. Părţile vor iniţia demersurile necesare în vederea completării și modificării Legii salarizarii unitare a personalului bugetar nr 153/2017, în sensul eliminării diminuărilor salariale care au intervenit de la 1 Ianuarie 2018 precum și eliminarea discriminărilor și a ierarhiilor profesionale introduse în mod arbitrar, prin anexa nr III a legii.
Termen: 30 zile.

Art.2 Părţile vor iniţia demersurile necesare pentru adoptarea în regim de urgență, prin Hotărâre de Guvern, a Regulamentului - cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal și marimea concretă a sporului pentru condiții de muncă, precum și condițiile de acordare a acestuia pentru familia ocupațională de funcții bugetare "CULTURĂ", conform art. 32 din Legea nr 153/2017 și care să includă toate funcțiile din aceste instituții: artistice, tehnice și administrative, inclusiv funcțiile comune.
Termen: 30 zile.

Art.3 Părţile se angajează să iniţieze începerea negocierilor în vederea încheierii Contractului Colectiv de Muncă la nivel de grupuri de unităţi.
Termen 15 zile.

Art.4 Părţile convin să iniţieze demersurile pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Termen 30 zile.

Art.5 Părţile convin să iniţieze demersurile pentru reorganizarea sistemului de subordonare și finanțare a instituțiilor de cultură.
Termen 30 zile.

Art.6 Părţile convin să facă toate demersurile necesare pentru redeschiderea sălii de spectacole a Teatrului Național de Operetă și Muzical "Ion Dacian" din Bdul. Octavian Goga nr. 1.

Art.7 Părţile convin să iniţieze demersurile necesare pentru deblocarea, prin memorandum depus la Guvern, a posturilor vacante din instituțiile de cultură și mass-media.
Termen 30 zile.

Art.8 Identificarea şi implicarea instituţiilor din cultură şi mass-media în care Federaţia FAIR-MediaSind are organizaţii affiliate, în proiectele şi programele Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, privind rolul culturii în dezvoltarea societăţii, în programe de formare profesională şi proiecte europene destinate angajaţilor şi angajatorilor din Cultură şi Mass-Media.
Termen permanent.

Art.9 Pe perioada prezentului ACORD, Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind se obligă să suspende acţiunile de protest programate.

Art.10 Prezentul ACORD se încheie pe o perioadă de un an de la data semnării, cu posibilitatea de prelungire.

Vezi și: George Ivașcu, discurs emoționant: Totul începe cu un cuvânt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel