Facturi uriașe la utilități pentru școli. Reacția primarului Constantin Toma

Toma
Toma

Primarul orașului Buzău, Constantin Toma, a declarat, la Antena 3 că facturile la gaze și curent pe care le-au primit școlile sunt uriașe și că ”trebuiesc plătite, evident”.

Multe dintre localități nu dispun de banii necesari pentru a achita facturile la utilități. Pe această temă s-a discutat azi, 31 ianuarie, la Palatul Victoria.

Primarul din Buzău, Constantin Toma, care a luat parte la întâlnire, a declarat pentru Antena 3:

”Domnul premier, cred că este o premieră acest lucru, se întâlnește periodic cu conducerile UAT-urilor din România, respectiv comune, orașe, municipii și consilii județene și ne ascultă problemele. Ne-am dat întâlnire la fiecare trei luni, să avem și un feedback și să reanalizăm problemele apărute între timp.

Este o problemă, într-adevăr, foarte serioasă pentru că vedeți, dumneavoastră, până la urmă primăriile plătesc și tot ce înseamnă facturi la școli. (...) Mă uitam acum la școli. La sfârșitul săptămânii trecute vin în continuare oferte de la marii furnizori de energie electrică și gaze, oferte neagajante - adică nu garantează niciun preț - și practic trebuie să... de la o zi la alta e o creștere de preț.

Au crescut prețurile în zona asta și de 3-4 ori. Acest lucru nu este deloc în regulă pentru că e posibil ca o parte din localități, cel puțin mai mici, să intre în încetare de plăți”, a afirmat primarul Constantin Toma.

Întrebat care ar putea fi soluția, edilul din buzău a precizat că anul trecut s-au dat 310-427 de mii de lei prin HG 1217 și ”s-a promis în trimestru I al 2022 că se vor mai da”. 

”Facturile vin și trebuiesc plătite, evident. Se întâmplă o altă poveste și aici e o altă chestie de nefuncționare a statului până la urmă - conducerea școlilor nu e în subordinea primăriei; sunt diferențe foarte mari între școli la nivel național - vorbeam și cu colegii mei - pentru că directorii acelor școli sunt subordonați Ministerului Educației și sunt diferențe extraordinar de mari, de 3-4 ori între o școală și alt, adică dacă a fost o conducere mai bună a obținut un preț mai bun și la energie și la gaze; cei care nu au fost atenți ... ; Și toate facturile vin spre primării”, mai adaugă primarul din Buzău.

Potrivit acestuia, ar fi ”normal” ca administratorii școlilor să treacă în subordinea primăriilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel