Factură la gaze de 270.000 de lei pentru un liceu din Bârlad. ”M-a luat cu amețeli”

Factură la gaze de 270.000 de lei pentru un liceu din Bârlad. ”M-a luat cu amețeli” / Foto: Pexels
Factură la gaze de 270.000 de lei pentru un liceu din Bârlad. ”M-a luat cu amețeli” / Foto: Pexels

Un liceu din Bârlad a primit pe luna decembrie o factură la gaze de 270.000 de lei. 

Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bârlad a primit pentru luna decembrie 2021 o factură la gaze în valoare de 270.000 de lei, scrie Vremea Nouă. Suma ar fi de cinci ori mai mare decât o factură primită pentru luna decembrie în anii trecuți. Directoarea instituției a recunoscut că ”luat-o cu amețeli” atunci când a văzut suma uriașă de pe factură.

”Noi suntem un liceu cu multe corpuri de clădiri, șapte în total. Este o suprafață de încălzit mare, de câteva mii de metri. Ne așteptam la un consum mare în decembrie, fiindcă s-a învățat până în Ajunul Crăciunului și ne gândeam undeva la 90.000 de lei, maxim 100.000 de lei. Dar nu la 270.000 de lei! Când a venit factura i-am spus doamnei contabile că sunt prea multe zerouri și că e o greșeală, dar când am verificat atent amândouă ne-am dat seama că nu e nicio greșeală și m-a luat cu amețeli. Doamna contabilă a avut puterea să sune pe la alte școli și a văzut că peste tot facturile sunt foarte mari, astronomice. Oricum, nu e normal ce se întâmplă. Nu poți plăti gazul peste 10.000 de lei pe zi, de vreo trei – patru ori mai mult decât normalul. Nu putem să comparăm factura primită cu cea din decembrie 2020, fiindcă atunci eram mai mult în on-line, poate cu cea din 2019, dar dacă e așa atunci avem prețul de vreo cinci ori mai mare”, a spus Rica Luchianov.

Primarul Claudiu Boros a declarat că a convocat toți directorii de școli din oraș pentru a analiza situația. Asta pentru că și alte instituții de învățământ ar fi primit facturi mari la gaze, de 83.000 de lei sau 79.000 de lei, sume de 4-5 ori mai mari decât pentru aceeași perioadă din anii trecuți.

Facturi uriașe la energie și gaze. Mircea Coșea cheamă Parlamentul din vacanță: Economia cade în fiecare zi. Măsurile trebuie luate ACUM!

Profesorul Mircea Coșea a avertizat că economia României cade în fiecare zi și susține că Parlamentul ar trebui să ia măsuri imediate.

"E adevărat ceea ce spune domnul Trăistariu, că ar trebui să sărim pe ei ca să poată să se liniștească. Problema e că nu putem pentru că, de fapt, lucrurile sunt greșite din alt punct de vedere. Dar chiar dacă facturile acestea vor fi corectate până la urmă, eu mă îndoiesc că va fi foarte simplu să fie corectate, mă îndoiesc că banii vor fi dați la termen înapoi și lucrul ăsta nu este un lucru bun pentru că, indiferent dacă banii sunt dați înapoi, sunt câteva luni de zile până în martie în care cei care au plătit nu au din ce să trăiască pentru că așa cum am văzut, câteodată factura este aproape la nivelul pensiei.", a declarat Mircea Coșea la Realitatea Plus. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel