Facturi uriașe la energie și gaze. Mircea Coșea cheamă Parlamentul din vacanță: Economia cade în fiecare zi. Măsurile trebuie luate ACUM!

Coșea arată că raportul FMI va influența poziția României în ansamblul economico-financiar regional.
Coșea arată că raportul FMI va influența poziția României în ansamblul economico-financiar regional.

Profesorul Mircea Coșea a vorbit despre facturile uriașe la energie electrică și gaze.

Profesorul Mircea Coșea avertizează că economia României cade în fiecare zi și susține că Parlamentul ar trebui să ia măsuri imediate.

"E adevărat ceea ce spune domnul Trăistariu, că ar trebui să sărim pe ei ca să poată să se liniștească. Problema e că nu putem pentru că, de fapt, lucrurile sunt greșite din alt punct de vedere. Dar chiar dacă facturile acestea vor fi corectate până la urmă, eu mă îndoiesc că va fi foarte simplu să fie corectate, mă îndoiesc că banii vor fi dați la termen înapoi și lucrul ăsta nu este un lucru bun pentru că, indiferent dacă banii sunt dați înapoi, sunt câteva luni de zile până în martie în care cei care au plătit nu au din ce să trăiască pentru că așa cum am văzut, câteodată factura este aproape la nivelul pensiei.

"Chiar dacă se vor corecta facturile, prețul la energie tot va rămâne mare"

Lucrul rău pleacă de la lege. Legea asta de plafonare a fost făcută greșit și a fost făcută greșit cu o anumită intenție și anume s-a permis furnizorilor și producătorilor să urce prețul nejustificat prin plafon. Plafonul care s-a stabilit prin lege este de câteva ori mai mare, câteodată chiar de 10 ori mai mare decât costul de producție. Deci, în mod nejustificat, s-a urcat plafonul. Ori, în baza acestui plafon au început să se ridice și facturile. Sigur că facturile unele sunt abuzive, dar chiar dacă se vor corecta facturile, prețul la energie tot va rămâne mare pentru că plafonul este prea permisiv.

"Economia cade în fiecare zi"

Suntem în situația în care, și o spun fără vreo intenție de a panica pe cineva, economia cade în fiecare zi. Ce înseamnă că economia cade? Înseamnă că indicatorii macroeconomici sunt într-un trend negativ, ceea ce ne va duce într-o criză profundă, probabil la începutul trimestrului doi al anului viitor, dacă nu se iau măsuri. Vedeți, vă rog, comunicatul Băncii Naționale, este una dintre cele mai ample analize ale momentului respectiv și acolo se află foarte clar direcția în care merge economia, o direcție extraordinar de periculoasă. Vedeți datele INS care au apărut astăzi, cifrele sunt înspăimântător de grele.

"Măsurile trebuie luate ACUM"

Măsurile trebuie luate la esență, adică la plafonare, acum, nu la 1 aprilie. La 1 aprilie este deja prea târziu. Domnul președinte al PSD a recunoscut public, și a făcut foarte bine, că această lege este greșită și că trebuie corectată. Parlamentul este în vacanță, ar trebui să vină să facă ceva acum, că se degradează zi de zi.", a declarat Mircea Coșea la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel