EXCLUSIV  Factor DETERMINANT în ceea ce priveşte cancerul. Prof.dr. Mircea Ivan: Progresul în supravieţuire nu a avut de-a face cu biologia moleculară, ci cu politicile de sănătate

Foto ilustrativ. Sursa: Anna Tarazevich - Pexels
Foto ilustrativ. Sursa: Anna Tarazevich - Pexels

Prof. dr Mircea Ivan, profesor la Universitatea Indiana din Indianapolis, SUA, a vorbit despre cât de importantă este detectarea precoce a cancerului. 

"Când vorbim de cancer, vorbim de fapt de sute şi mii de entităţi diferite. Depinde de tipul de cancer... Într-adevăr, dacă vă uitaţi numai la cifre, vedeţi că mortalitatea la cancer în Statele Unite scade cam cu 1% pe an. Şi în ultimii 10-15 ani, s-a ajuns la un nivel foarte bun al înţelegerii mecanismelor moleculare ale cancerului. Problema este ce faci o dată ce le cunoşti. (...)

De multe ori, progresul în supravieţuire nu a avut de-a face cu biologia moleculară, ci cu politicile de sănătate. De exemplu, în cancerul de sân, progresul cel mai mare a fost datorat detecţiei precoce a tumorilor, ca şi în cancerul colo-rectal. De foarte multe ori sunt situaţii în care detectarea precoce este absolut critică. Vedem că tumorile pentru care nu avem modalităţi de detectare precoce sunt cele în care progresul a fost cel mai scăzut", a declarat, la emisiunea "Academia de Sănătate", prof.dr. Mircea Ivan.

Citeşte şi: Dr Mircea Ivan: Povestea descoperirii care a luat Nobel pentru Medicină în 2019, la Academia de Sănătate

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel