Facebook impune noi restricții pentru utilizatori

Alexandru Ichim / 15 mai 2019 / 09:04 Salveaza PDF Comentarii
Facebook - Rețea de socializare
Descriere foto: Facebook - Rețea de socializare

Facebook Inc. susține că au fost impuse noi restricții privind utilizarea platformei ca urmare a atacului armat din orașul Christchurch din Noua Zeelandă.

Facebook va restricționa accesul la efectuarea de transmisiuni live pentru anumite categorii de utilizatori. De altfel, acțiunea va fi aplicată deja tuturor celor care au încălact reguli grave, de orice fel, pe platforma de socializare, susține Reuters. 

Premierul Jacinda Ardern a declarat că schimbarea a vizat o componentă-cheie a unei inițiative, cunoscută sub numele de "Apelul de la Christchurch", ea fiind punctul de vârf pentru a opri răspândirea violenței online.

"Decizia Facebook de a pune limite în streaming live este un prim pas bun pentru a restricționa folosirea rețelei de socializare ca instrument pentru teroriști", susține premierul Jacinda Ardern din Noua Zeelandă.

Studii pentru îmbunătățirea sistemelor Facebook

 

Compania Facebook susține că va finanța cercetări la trei universități cu privire la tehnicile de detectare a materialelor manipulante, pe care sistemele Facebook le-au încercat să le arate după atac.

După atacul armat de la Christchurch, Facebook a eliminat 1,5 milioane de videoclipuri la nivel global, care conțineau imagini ale atacului în primele 24 de ore după ce a avut loc. 

Vezi și: Eurovision 2019: Primii zece finalişti. Când concurează reprezentanta României

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82