Anchetă în fotbal. Fabien Camus, eliberat condiţionat

Fostul jucător franco-tunisian Fabien Camus, arestat miercuri în cadrul anchetei care zguduie de două săptămâni fotbalul belgian, a fost eliberat condiţionat, a anunţat vineri ziarul Le Soir. 

Camus, un fost mijlocaş de 33 de ani care în trecut a fost aproape de un transfer la Steaua Bucureşti, este inculpat pentru participare la o organizaţie criminală şi spălare de bani. Vineri, o instanţă din oraşul Tongeren a decis eliberarea sa condiţionată, fostul jucător urmând să plătească o cauţiune de 20.000 de euro. Parchetul are 24 de ore pentru a face apel.

'Poate a fost inculpat fiindcă îl cunoaşte pe Mogi Bayat, nu văd alt motiv pentru arestarea sa', a comentat avocatul lui Camus. Mogi Bayat, unul dintre protagoniştii acestui scandal, este cel mai influent agent de jucători din fotbalul belgian. Potrivit avocatului, clientul său s-a simţit foarte prost în cele câteva zile petrecute în oraşul Lantin, lângă Liege. 'Trăieşte şi munceşte în Franţa. A revenit spontan în Belgia fiindcă se gândea doar că va fi interogat aici o jumătate de oră', a spus avocatul.

Impresar fără licență

Inculparea franco-tunisianului ar fi legată de transferul lui Anthony Limbombe, de la FC Bruges la echipa franceză Nantes. Camus, care nu are încă licenţă, ar fi negociat acest transfer în numele lui Mogi Bayat. Camus nu mai avea echipă după ce la finalul sezonului trecut s-a despărţit de formaţia belgiană KV Mechelen, care a retrogradat din prima divizie. El nu ar fi implicat în trucarea de meciuri, dosar care este şi el în atenţia justiţiei belgiene.

Camus, care şi-a început cariera la una din cele mai mari echipe din Franţa, Olympique Marseille, a evoluat în Belgia la Sporting Charleroi, Racing Genk (cu care a fost campion), Antwerp şi Mechelen. Acest ultim club a fost menţionat de multe ori după izbucnirea scandalului din Belgia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel