Elena Udrea RĂMÂNE în Bulgaria. Așteaptă recursul în CASAȚIE care ar putea să o scape de condamnare. Toni Neacșu spunea că are ȘANSE

Elena Udrea, mutare în procesul extrădării. Iată ce s-a întâmplat în Bulgaria. 

UPDATE: Elena Udrea rămâne în Bulgaria. Avocata Elenei Udrea a făcut o solicitare de amânare, pe motiv că nu a putut fi în sală și că e important ca ea să o reprezinte. Următorul termen va fi în 18 mai 2022. Elena Udrea a spus că este important să o reprezinte respectiva avocată, pentru că aceasta ține legătura cu judecătorii din România, chiar dacă a fost în sală cu un alt apărător. 

Întrebată cum se simte, a spus ”Așa cum mă vedeți”.

Ea ar putea să scape de condamnare prin recursul în casație de săptămâna viitoare și a mărturisit că ”evident” că așteaptă recursul, conform Antena 3. 

DCNews a scris încă de la început despre recursul în casație la care speră Elena Udrea. O ipoteză a fugii sale ar fi tocmai aceasta, potrivit căreia Elena Udrea a fugit din țară tocmai pentru că ultima sa speranță este recursul în casație. Avocatul Toni Neacșu a scris atunci despre asta, spunând că fostul ministru are șanse de câștig. 

Citește aici: CULISE: De ce a fugit Elena Udrea din țară: TERMEN în INSTANȚĂ în 18 mai în acest proces! Detaliul care răstoarnă TOT. Toni Neacșu: Are ȘANSE

---- 

UPDATE: Elena Udrea a ajuns în fața instanței. Fostul ministru a apărut senină în fața camerelor, discret machiată și cu părul curat și îndreptat. Ea s-a uitat fix spre jurnaliști și a schițat, de-a lungul ”defilării”, un zâmbet. Nu a răspuns la nicio întrebare și a continuat să zâmbească până când s-au închis ușile sălii de judecată. 

UPDATE: Începe procesul Elenei Udrea. 

Este de așteptat ca astăzi să se dea o decizie în cazul fostului ministru Elena Udrea, condamnată în dosarul Gala Bute. Curtea de Apel din Sofia urmează să ia decizia extrădării. 

Astăzi se judecă contestația la hotărârea inițială. Elena Udrea are o condamnare de 6 ani în dosarul Gala Bute, iar dosarele se țin ”scai” de fostul ministru. În urmă cu o zi, în spațiul public a ajuns informația conform căreia judecătorii din România au fost nevoiți să emită un ordin european de anchetă pentru a identifica locația exactă a Elenei Udrea, în vederea audierii prin videoconferință în dosarul Hidroelectrica. 

Elena Udrea a fugit din România înainte de a afla condamnarea în dosarul Gala Bute. Ea a fost prinsă în Bulgaria, aproape de trecerea în Grecia, în Kulata, în ziua condamnării, 7 aprilie 2022. În 19 aprilie, s-a decis extrădarea acesteia, dar fosta politiciană a contestat decizia. Astăzi, urmează să se stabilească dacă Elena Udrea va fi sau nu adusă în România. Dacă se va întâmpla asta, va fi încarcerată la Penitenciarul Târgșor. 

Elena Udrea se zbate să nu fie adusă în România: Apartament închiriat pe 7 ani în Bulgaria și cerere de azil în Grecia

Elena Udrea ar fi făcut orice pentru a nu ajunge în România, în închisoare. Dincolo de faptul că ar fi apelat la o latură emoțională, motivând că este mama unei fetițe, aceasta ar fi închiriat și un apartament pe 7 ani în Bulgaria, pentru a-i fi permis arestul la domiciliu. Fără succes, însă, pentru fostul ministru, care se află la un pas de închisoarea din România. 

Pentru prima dată, în Bulgaria, Elena Udrea a susținut că viața i-ar fi pusă în pericol în România. Mai mult, ea spunea că refuză să fie predată autorităților române și chiar ar fi depus o cerere de azil în Grecia. Avocata sa din Bulgaria ar fi spus că Elena Udrea este persecutată în România, conturându-se imaginea care ar justifica azilul politic într-o țară străină. "Udrea nu e pe placul actualului Guvern din România şi e periculos să se întoarcă" a susținut apărătoarea Elenei Udrea. Tot aceasta a susținut că fostul ministru a fost amenințat cu moartea. 

Rămâneți pe DCNews pentru a afla ultimele date din instanța din Bulgaria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel