Expoziţia 'Romanian Dads' - între 14 şi 31 mai la Muzeul Municipal Călăraşi

'Romanian Dads' - o expoziţie despre provocarea de a fi un părinte implicat şi despre egalitatea între sexe - va fi prezentată, între 14 şi 31 mai, în premieră, la Muzeul Municipal Călăraşi.

Potrivit unui comunicat transmis luni, expoziţia 'Romanian Dads' a luat naştere în 2018 în urma unui concurs foto organizat de Ambasada Suediei pe parcursul lunilor martie şi aprilie. 'Taţi care au fost în concediu de îngrijire a copilului sau taţi care petrec foarte mult timp alături de copiii lor şi participă la activităţile din rutina lor zilnică - hrănit, îmbrăcat, spălat, culcat, etc. - au înscris în concurs fotografii care evidenţiază imaginea universal valabilă de părinte iubitor, indiferent că vorbim despre mamă sau tată.

Printre cei 68 de taţi care ne-au împărtăşit experienţele unice de părinte care şi-a asumat cu mult entuziasm responsabilităţi în egală măsură cu mama s-au aflat şi 9 taţi care au avut curajul să treacă peste stereotipurile privind rolul tradiţional al părinţilor şi, pentru diferite perioade de timp, de la o lună la doi ani, au ales să fie părintele care este în concediu de îngrijire copil. Toţi taţii participanţi la concurs au declarat că momentele petrecute alături de copilul sau copii lor sunt de neegalat', precizează sursa citată.

Vernisajul expoziţiei a avut loc pentru prima dată pe 22 mai 2018 la ARCUB Gabroveni în Bucureşti şi a fost precedat de dezbateri privind rolul bărbaţilor ca taţi şi parteneri într-o societate echilibrată, în ceea ce priveşte egalitatea între sexe şi rolul bărbatului modern, în contrast cu rolul stereotipului tradiţional, paternal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel