Expoziția anului la Sibiu: Picasso, Matisse, Dali, Klimt

Matisse, Profil albastru in   fotoliu
Matisse, Profil albastru in fotoliu

În deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, într-o ambianță cu invitați speciali: directori de muzee din România, consulul Germaniei, cu participarea unui public numeros, în curtea Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, a avut loc vineri 14 iunie 2019, vernisajul expoziției Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali, Klimt.

Expoziția este una realizată în premieră în Sibiu și în România prin concept și lucrările expuse, piese de rezistență din colecția avocatului George Șerban din București.

În Cabinetul de Stampe al Muzeului sbian pot fi văzute 42 de lucrări de grafică și litografii semnate de cei patru mari artiști ai lumii.

În deschiderea evenimentului, dr. Alexandru Constantin Chituță, curatorul expoziției a declarat: ”Continuăm colaborarea cu George Șerban acum, aici la Sibiu, după ce acum ceva vreme am deschis expoziția de Stampe Japoneze. Acum, iată, o expoziție râvnită de mulți. Am primit multe telefoane în ultimele zile de la multe instituții naționale. Și de data aceasta Muzeul Național Brukenthal a realizat o premieră, o expoziție inedită cu lucrări de grafică și litografii, unele dintre ele ajungând astăzi la zeci de mii de euro. Deocamdată acesta este nivelul la noi, mai greu astăzi ca în România să vedem expusă o pictură semnată de Picasso. Nu voi spune acum lucruri despre suprarealism, cubism sau începuturile artei modern, le aflați ușor. Țin să vă spun că artele sunt buni traducători culturali, ele pun în pagină experiențe comune, gânduri, preocupări, interese și, prin aceasta, aduc oamenilor darul apropierii. Arta și spectacolul pot fi chei de înțelegere a lumii de azi, a noii noastre sensibilități, ele deschid drumul spre reala acceptare a diferențelor, a Celuilalt. Altfel spus, ele sunt o fereastră deschisă spre toleranță.Iar noi, aici, la Muzeu, investim și ne preocupăm de educație. Subliniez faptul că această expoziție a fost organizată exclusiv de Muzeul Național Brukenthal și de colecția George Șerban, sponsori fiind Casa de avocatură Șerban și Asociații. Acest eveniment nu se află pe Agenda culturală a Primăriei Sibiu și nici nu a fost finanțată de către o autoritate locală. Este încă o dovadă că iată se pot realiza lucruri minunate în Sibiu și prin parteneriat public-privat.”

Expoziția va rămâne la Sibiu până în data de 31 august urmând ca mai apoi această expoziție să fie organizată la Muzeul din Bistrița, în cadrul programului Axele Brukenthal, potrivit Știri de Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel