EXCLUSIV  Export de câini și pisici. Apel de ULTIMĂ ORĂ: Animalele să fie SALVATE, iar vinovații pedepsiți exemplar!

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) a solicitat Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) o situație a numărului de câini și pisici care au fost comercializate la export de organizațiile de profil din România.

Conform răspunsului primit de la ANSVSA, nu mai puțin de 246.424 de câini și 23.235 de pisici au luat calea exportului. Așa cum se vede în documentul ANSVSA, intrat în posesia redacției, doar 15 organizații au făcut acest lucru.

Senatorul Marius Marinescu, președintele fondator al FPAM, a spus că situația naște cel puțin un mare semn de întrebare:

”Conform informațiilor noastre și documentelor emise de Autoritatea Sanitar Veterninară din România, în perioada 2014-2019 s-au exportat în scopuri comerciale peste 240.000 de câini și peste 23.000 de pisici. Avem suspiciuni că, în realitatea, s-au exportat mult mai multe asemenea animale. Sunt suspiciuni că pe unele se fac experiențe de tot felul, altele ajung în țările asiatice unde sunt mâncate, după ce sunt bătute să se frăgezească, altele sunt jupuite de vii sau supuse unor cruzimi inimaginabile”, a spus liderul FPAM pentru DC News.

Facem apel la Inspectoratul General al Poliției Române să investigheze împreună cu omologii din țările de destinație ce s-a întâmplat cu aceste animale, unde au ajuns în final și care este scopul real al comercializării lor. Animalele aflate în dificultate să fie salvate și vinovații afaceriști pedepsiți exemplar! Dorim ca exportul animalelor să fie reglementat conform normelor europene în domeniu”, este apelul făcut prin intermediul DC News de Marius Marinescu.

”Autoritățile române, din punctul meu de vedere, încurajează traficul de animale. În loc să monitorizeze aceste transporturi, autoritățile închid ochii la ceea ce se întâmplă cu aceste animale și unde ajung în final”, a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel