EXPLOZIV. PNL: "Dosul în spate și AFARĂ din minister"

Declarația unui secretar de stat care îndeamnă elevele de liceu să țină "pieptul în față și dosul în spate" este de-a dreptul misogină și jignitoare, arată deputatul PNL Ovidiu Raețchi.

Liberalul a adăugat că acesta ar trebui să-și dea urgent demisia din minister pentru felul rușinos în care a vorbit despre educația în rândul fetelor.

"Afirmațiile lui Vasile Șalaru, secretar de stat în Ministerul Educației, sunt greu de cuprins în realitatea unei societăți din secolul XXI. Faptul că preocupările unui secretar de stat sunt legate de introducerea unor ore de consiliere prin care elevele să învețe să fie gazde bune și să servească ceai este cel puțin straniu și neadecvat realității sistemului educațional și nu numai. Mă întreb dacă domnul Salaru este interesat de subiecte precum absenteismul școlar, corupția în școli sau investițiile în învățământ. Ca să nu mai vorbim despre reprezentarea politică a femeilor, cărora înțeleg că li se potrivește mai bine rolul de gazde și servitoare de ceai.

[citeste si]

Cu un PIB alocat educației care plasează România la coada clasamentului Uniunii Europene în ceea ce privește cheltuielile cu învățământul, declarațiile misogine nu ajută în niciun fel sistemul educațional. Ba din contră, sfaturile sus-numitului pentru elevele din România, care sunt îndemnate cu patos să țină "pieptul în față și dosul în spate", să "meargă frumos" și "sa știe să fie gazde bune" sunt dovada unui caracter misogin și infectat de stereotipii. Îmi permit să am și eu un sfat pentru domnul Vasile Șălaru: dosul în spate, pieptul în sus și afară din minister!", a transmis Ovidiu Raețchi.

"Nu știu ce înțelege ministrul secretar de stat prin educația de pension, însă postura țanțoșă cu pieptul în față pe care sugerează dumnealui că ar trebui să o adopte elevele nu era nicidecum unul din scopurile acelui tip de educație. Este rușinos și regretabil faptul că asemenea afirmații și-au făcut loc într-un discurs public și că au fost vizate elevele, care au fost stigmatizate într-un mod primitiv. Sunt convins că femeile vor sancționa politic acest tip de declarații și că își vor apăra ferm locul în societate", a zis Ovidiu Raețchi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel