Explozii puternice lângă gara din Ankara, soldate cu morți și răniți

Explozii puternice au avut loc, sâmbătă, lângă gara centrală din capitala turcă, Ankara, soldate cu morți și răniți. Autoritățile au anunțat stare de urgență. 

Update: 17:20. Bilanțul, încă provizoriu, al victimelor dublului atentat care a vizat, sâmbătă dimineața, la Ankara, o manifestație pentru pace, organizată de opoziția prokurdă, a crescut la cel puțin 86 de morți, a anunțat ministrul turc al sănătății, Mehmet Muezzinoglu, citat de AFP, relatează Agerpres.

"62 de persoane au fost ucise pe loc și alte 24 au decedat la spital", a precizat ministrul, într-o conferință de presă în capitala turcă, adăugând că alte 186 de persoane au fost rănite în aceste două atentate care intervin cu trei săptămâni înaintea alegerilor legislative anticipate din Turcia la 1 noiembrie.

De asemenea, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a condamnat "ferm acest atac plin de ură" îndreptat împotriva militanților opoziției care urmau să participe la o manifestație pentru pace la Ankara.

"Hotărârea și solidaritatea pe care le vom arăta după acest atac va fi răspunsul cel mai puternic și cel mai semnificativ dat terorismului", a adăugat el într-o declarație postată pe site-ul internet al președinției turce.

Erdogan a cerut, de asemenea, tuturor turcilor "să acționeze în mod responsabil" și să ia atitudine "împotriva terorismului, nu alături de el".

...

Update: 12:20. Autoritățile au informat că este vorba de un atac terorist si se urmărește pista unor atentate sinucigașe. 

Liderul partidului turc pro-kurd HDP, Selahattin Demirtas, a afirmat ca atacurile de la Ankara sunt o continuare a celor de la Suruc și Diyarbakir, anume îndreptate împotriva kurzilor din Turcia, atacuri ce au legătură cu Statul Islamic.

Sindicatele ce organizau marșul pentru pace au anunțat că acesta a fost anulat.

La scurt timp după deflagrații, premierul turc Ahmet Davutoglu a convocat o reuniune de urgență cu șefii securității, la reședința sa.

Televiziunile locale avansează 35 de morți, dar informațiile nu sunt confirmate.

....

Unele rapoarte spun că cele două explozii au vizat un "marș pașnic de protest" care trebuia să înceapă la ora locală 12:00, iar numărul victimelor ar fi de ordinul zecilor, scrie ziare.com.

Potrivit BBC, cel puțin 20 de persoane au fost ucise în deflagrații.

Deocamdată nu se cunosc responsabilii de aceste atacuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel