EXPLOZIE uriașă, urmată de incendiu, la o pensiune din Cluj. Cel puțin patru răniți și un mort - VIDEO

O explozie puternică s-a produs în urmă cu puțin timp în Cluj.

UPDATE 4:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a anunţat că femeia care a decedat, vineri, carbonizată în explozia unei pensiuni din Cluj-Napoca avea 37 de ani şi era din judeţul Timiş, transmite Agerpres.

"În această dimineaţă, în jurul orei 6,52, prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112 a fost sesizată explozia unei clădiri de pe strada Dunării din municipiul Cluj-Napoca, aceasta fiind urmată de un incendiu. La faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie, echipaje din cadrul ISU şi jandarmi, fiind luate primele măsuri pentru asigurarea locului în care s-a produs deflagraţia şi acordarea primului ajutor persoanelor. De asemenea, cu ocazia activităţilor a fost oprită alimentarea clădirii cu gaz şi electricitate. Până în acest moment, două persoane au fost transportate la spital, respectiv doi bărbaţi, ambii de 34 de ani, din judeţul Harghita, fiind de asemenea identificat în interiorul clădirii trupul neînsufleţit al unei persoane. Poliţiştii au stabilit identitatea acestuia, respectiv o femeie de 37 de ani, din judeţul Timiş.", informează IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, sunt desfăşurate cercetări pentru a se stabili toate circumstanţele care au condus la incident.

UPDATE 3:

Femeia moartă ar fi din județul Timiș și era cazată în pensiune, potrivit Antena 3. Ceilalți doi răniți au aproximativ 30 de ani. Se pare că sunt bărbați.

UPDATE 2:

Primarul Emil Boc a confirmat faptul că explozia s-a produs la o pensiune, potrivit Mediafax.

„Din nefericire, în această dimineață, în jurul orei 7, a avut loc o explozie la pensiune de pe strada Dunării. Cauza: acumulare de gaze. Din nefericire, s-a raportat, până acum, un deces, două persoane cu arsuri destul de consistente și o persoană se află în stare de șoc. Șocul exploziei a afectat și unele magazine și locuințe învecinate. În acest moment analizăm starea clădirilor învecinate pentru a decide în conformitate cu prevederile legale.”, a declarat acesta.

Emil Boc a mai anunțat, la Digi24, că va acorda ajutor din partea primăriei, conform legii, persoanelor care au suferit pagube materiale în urma exploziei, asta după ce mașini și geamuri au fost distruse.

UPDATE 1:

Incendiul a a avut loc în cartierul Mărăști. Andrei Biriș, purtător de cuvânt ISU Cluj,  a anunțat la Antena 3 că încă două victime prezintă arsuri pe suprafață mare a corpului, iar încă patru persoane n-au avut nevoie să fie transportate la spital. Câteva autoturisme și câteva imobile sunt afectate pe o rază de 20-30 de metri, geamurile au fost sparte. Focul a fost stins, intervenția este la final.

Știrea inițială:

O explozie puternică a avut loc pe strada Dunării din Cluj, vineri dimineață. Bubuitura a fost urmată de un incendiu puternic. Sunt cel puțini doi răniți și un mort, transmite Realitatea Plus.

O femeie a murit. Aceasta a fost găsită complet carbonizată de către pompieri. Explozia a afectat imobilele din jur pe o distanță de 30m, există geamuri sparte la mai multe locuințe. 30 de pompieri se află la locul exploziei. Incendiul a fost stins. În urma exploziei, există cel puțin două victime. Se pare că explozia a fost provocată în urma unor acumulări de gaze și s-ar fi produs la o pensiune. Mai multe echipaje de pompierii, dar și SMURD au intervenit de urgență la fața locului.

"IPJ Cluj a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că la o Pensiune, din localitate, în urma unor acumulări de gaze, s-a produs o explozie, urmată de incendiu*. În urma exploziei, 2 persoane au fost evacuate, acestea prezentând arsuri pe toată suprafața corpului. Din informațiile deținute rezultă faptul că, în interiorul pensiunii s-ar mai afla o persoană. Forțele ISU acționează pentru identificarea persoanei și lichidarea incendiului.", transmite IPJ Cluj într-un comunicat de presă.

ISU Cluj, precizări. Pompierii caută alte potențiale victime

Ulterior, într-o intervenție în direct la Realitatea Plus, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Cornea Ciprian, a făcut mai multe precizări. Acesta a declarat că forțele de ordine încă intervin la fața locului, iar distribuitorul de gaz a fost contactat pentru a opri furnizarea. Se pare că încă există flăcări la una dintre conducte.

"Avem geamuri sparte la parterul unui bloc de locuințe din zonă și la o casă învecinată. La finalul intervenției vom stabili cauza probabilă a incendiului și voi putea reveni cu detalii clare. Au fost solicitați cei de la societatea de distribuție. Mai avem unele flăcări minore care se degajă dintr-o țeavă de gaz. Colegii mei sunt în interiorul imobilului pentru căutarea unor altor potențiale victime. Pensiunea este afectată în proporție foarte mare.", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Cornea Ciprian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel