Atentat masiv la Ankara: Cel puțin 18 morți. Ce spune ministrul de Externe

Cel puţin 18 persoane au murit, iar alte 45 au fost rănite într-un atentat comis miercuri seară în centrul oraşului turc Ankara, anunţă guvernatorul metropolei, Mehmet Kiliclar. Explozia vizat un convoi militar care trecea prin zonă.

'Potrivit ultimelor informații, atacul terorist a dus la moartea a 18 persoane și rănirea altor 45', a indicat biroul guvernatorului Ankarei, într-un comunicat publicat pe website-ul său.

Noul bilanț a fost confirmat de un oficial al Ministerului de Interne turc, citat de Reuters.

Ministrul turc al justiției, Bekir Bozdag, a condamnat pe rețeaua Twitter ceea ce el a numit 'atacul terorist' de la Ankara. Ministerul turc al Sănătății a anunțat că 32 de ambulanțe s-au deplasat la locul exploziei.

În urma acestui atac, guvernul turc a decis să impună o interdicție temporară și parțială asupra transmisiunilor de la locul incidentului. Interdicția se referă la imaginile de la locul deflagrației și informațiile neoficiale difuzate de mass-media.

Lazăr Comănescu: Un atac mârșav

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a numit atentatul de miercuri, de la Ankara, un atac "mârşav, terorist", care demonstrează o dată în plus cât de importantă este intensificarea eforturilor comunităţii internaţionale pentru eliminarea acestui flagel al începutului de secol.

"Cel mai important este în primul rând să îmi exprim regretul pentru faptul că din nou un atac mârşav, terorist, se soldează cu atâtea victime. Un act care trebuie condamnat cu toată puterea şi care demonstrează o dată în plus cât e de important ca eforturile comunităţile internaţionale, ale noastre ale tuturor să se intensifice, astfel încât acest flagel al începutului de secol să poată fi eliminat, pe cât posibil", a declarat el, miercuri seara, la Realitatea TV.

Bilanţul atentatului cu maşină-capcană care a vizat miercuri vehicule militare în centrul capitalei turce a ajuns la cel puţin 18 morţi şi 45 de răniţi, a anunţat biroul guvernatorului Ankarei, Mehmet Ali Kiliçlar, transmite AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel