Explozie la o fabrică de textile din Bangladesh. Numeroși morți și răniți

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Bilanțul exploziei care a avut la o fabrică de îmbrăcăminte din Bangladesh s-a înrăutățit marți la cel puțin 13 morți și numeroși răniți, ultimul dezastru care a lovit industria textilă din această țară, al doilea mare producător de confecții la nivel mondial, transmite AFP.

*Zece morți și câteva zeci de răniți într-o explozie la o fabrică de confecții de la periferia capitalei, Dacca

Mai multe zeci de angajați erau prezenți la lucru luni seară în această fabrică pe șase etaje situată într-o zonă industrială de la periferia orașului Dacca, capitala Bangladeshului, atunci când un cazan cu aburi a explodat. În urma deflagrației, o parte a clădirii s-a prăbușit.

Autoritățile au pus capăt operațiunilor de căutare a supraviețuitorilor, care au durat aproape 22 de ore, după ce echipele de salvare au descoperit două corpuri în toaleta de lângă sala în care se găsea cazanul cu aburi distrus. Bilanțul s-a ridicat astfel la 13 morți.

"Cei cinci pompieri ai noștri și-au încheiat definitiv căutările în partea în care se află dărâmăturile", a declarat pentru AFP un responsabil local, Mahmud Hasan.

Explozia s-a produs în timpul lucrărilor de întreținere a cazanului cu aburi, într-un moment în care majoritatea celor 5.000 de angajați ai fabricii erau în concediu pentru sărbătorile de Eid ul-Fitr (încheierea Ramadanului).

"Dacă incidentul ar fi avut loc astăzi (marți), am fi avut probabil mai mulți morți", a declarat unul dintre directorii fabricii, Mesba Faruqui.

Unul dintre angajații răniți internat într-un spital din apropiere i-a acuzat de "neglijență" pe responsabilii fabricii care nu au înlocuit cazanul cu aburi, deși, potrivit acestuia, "emitea neîntrerupt semnale de alarmă" privind un pericol iminent.

Cauza catastrofei nu a fost stabilită deocamdată. Guvernul a anunțat crearea unei comisii de anchetă asupra exploziei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel