Urmărește emisiunea live


Explozie la laboratorul în care Rusia stochează virusuri mortale. Cum este afectată România

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Statul rus a confirmat o explozie a unei butelii în urma căreia, un laborator din cadrul Centrului de Stat Rus pentru Cercetări în Virusologie și Biotehnologie (Vector) a luat foc.

Totuși, situația este mult mai îngrijorătoare. Vector este unul dintre cele două locuri din lume unde este stocat virusul variolei. De asemenea, aici există și mostre de alți patogeni precum virusul Ebola sau spori de antrax.

Potrivit Vector, încăperea în care a avut loc explozia nu ar fi conținut agenți biologici periculoși. Astfel, reprezentanții laboratorului spun că nu ar exista vreo amenințare asupra populației. Totuși, nu putem avea certitudinea că acest lucru este adevărat sau nu.

O singură persoană a fost rănită în incidentul din Rusia, iar clădirea nu a fost deteriorată la nivel structural, cu excepția câtorva ferestre.

Centrul a fost fondat în 1974 și este acum unul dintre cele mai mari laboratoare din lume care se ocupă cu dezvoltarea de vaccinuri și instrumente pentru diagnosticarea și tratarea bolilor infecțioase.

Chiar dacă Vector susține că explozia nu ar afecta în vreun fel populația, situația nu pare a fi chiar atât de senină.

Potrivit unor experți, un incendiu ar fi suficient de fierbinte pentru ca virusurile să fie distruse. Totuși, există posibilitatea ca o explozie să răspândească virusul. Forța exploziei din cadrul laboratorului din Rusia ar putea transporta un virus mai departe de locul în care fusese stocat inițial. Astfel, persoanele din încăpere și zona din apropiere ar putea fi contaminate.

Totuși, aceasta nu este decât o posibilitate. Numai că istoricul autorităților rusești nu ne deau neapărat motive să avem încredere. Cel mai probabil, vom primi informații suplimentare curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel