EXCLUSIV  EXPLOZIE în presa românească. Porumbel: Răsturnări de putere. Când ești orbit de ură, e ușor să fii manipulat!

Cătălina Porumbel
Cătălina Porumbel

Cătălina Porumbel, jurnalistă Antena 3, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre fake news.

”Responsabilitate ai mereu când abordezi o temă, indiferent de subiect. Nu cred că poți să fii superficial, pentru că oamenii care se uită la tine văd și simt, iar aceste lucruri se văd în audiențe. Emisiunea e, de fapt, un examen pe care îl susții în permanență în fața publicului. Nu te poți prezenta oricum. Trebuie să fii mereu cel mai bun”, a spus jurnalista de la Antena 3 pentru DC News.

Întrebată cum combatem fake news-ul, Cătălina Porumbel ne-a spus: ”Cu dorința de a nu ne lasă păcăliți. Iar românii au început să-i sancționeze pe cei care i-au păcălit cu informații false”.

Realizatoarea TV a spus și de ce crede că s-a ajuns, în 2019, la o explozie de fake news-uri în presa românească.

”2019 a fost un an electoral important, cu răsturnări de putere. Și un an în care s-a continuat valul de ură în rândul societății. Când ești orbit de ură, e ușor să fii manipulat cu fake news. Cauți orice informație care să-ți hrănească ura. Cei care s-au săturat de starea în care se află societatea noastră au căutat și au reușit să ajungă la informația corectă. Anul acesta cred că am primit cele mai multe întrebări de la cunoscuți care începeau cu "e adevărat ce am citit, ce am văzut?". E important să fim cât mai mulți, noi, cei care vrem să nu fim păcăliți sub nicio formă”, a spus Cătălina Porumbel pentru DC News.

Partea întâi a interviului poate fi citită aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel