Explozie Arad, noi detalii. A fost obținută lista convorbirilor telefonice

Sursă foto: Captură Antena 3, arhivă
Sursă foto: Captură Antena 3, arhivă

Au apărut noi detalii în cazul exploziei de la Arad, soldată cu decesul afaceristului Ioan Crișan, după ce anchetatorii au obținut lista convorbirilor telefonice. 

Anchetatorii au obținut lista convorbirilor telefonice ale lui Ioan Crișan și au descoperit că, în dimineața asasinatului cu bombă, respectiv 29 mai, afaceristul nu a fost apelat de nimeni, spun surse judiciare. 

Totuși, la începutul anchetei, se bănuia că explozibilul ar fi fost declanșat prin apel telefonic.

Aceleași surse, citate de Gândul, spun că mai mulți șoferi din cadrul firmei de transport Primatex, una dintre societățile pe care Ioan Crișan le administra, au fost audiați luni. 

Anchetatorii au verificat, de asemenea, toate transporturile făcute în ultimii doi ani, marfa transportată, traseul și documentele.

Amintim că mașina lui Ioan Crișan a explodat în mers, în parcarea unui supermarket din centrul Aradului, în dimineața de 29 mai, în jurul orei 07:00. La scurt timp, autoturismul a luat foc și a ars în totalitate.

VEZI ȘI: Ce s-a întâmplat cu camerele de supraveghere de la locul exploziei

Ipoteze în cazul asasinării lui Ioan Crișan

Anchetatorii încă nu au aflat motivul exact pentru care cineva i-ar fi dorit moartea afaceristului. Totuși, există deja mai multe ipoteze. Una dintre ele este că afaceristul ar fi fost eliminat pentru o miză imobiliară uriașă. Unul dintre prietenii lui Crișan ar fi spus că, de 10 ani, anumite persoane încercau sa îi ia afacerea cu ferma și să o transforme în stațiune balneară. Motivul ar fi că aceștia își doreau ca pe terenul respectivei ferme de pește să fie ridicată o stațiune tip Băile Felix, profitând de puțul de apă geotermală aflat acolo. Valoarea acestui puț de apă este estimată la 1,5 - 3 milioane de euro. Pentru a-i prelua afacerea, cei interesați de teren l-ar fi convins pe Ioan Crișan să ia credite, aparent rentabile, pentru ca apoi să-l falimenteze. O altă pistă ar fi fost asocierea, de care Crișan s-ar fi ferit tot timpul. Niciuna dintre aceste ipoteze nu a fost încă dovedită.

Mai există și ipoteza potrivit căreia Ioan Crișan ar fi fost aruncat în aer pentru că era informator al poliției și, din această calitate, ar fi dat informații oamenilor legii care au găsit recent un transport cu 600 de baxuri de țigări de contrabandă. Pe de altă parte, la audieri, unii martori ar fi spus ca Ioan Crişan ar fi dat ţepe, în timp ce alţii s-ar încurcat în declarații, potrivit Antena 3. Soţia şi fiica lui Ioan Crişan ar fi spus că acesta nu le-a povestit niciodată că ar avea probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel