Asasinatul de la Arad, noi detalii din anchetă. Ce s-a întâmplat cu camerele de supraveghere de la locul exploziei

Asassinatul de la Arad, camere de supraveghere / Foto: Pixabay
Asassinatul de la Arad, camere de supraveghere / Foto: Pixabay

Apar noi informații din ancheta exploziei de la Arad, în care a murit afaceristul Ioan Crișan.

La mai bine de o săptămână de la asasinatul din Arad, ies la iveală noi informații din anchetă. Potrivit surselor Realitatea Plus, unele camere de supraveghere de la locul exploziei nu au funcționat, iar asta ar putea însemna că cineva a umblat la ele. Oamenii legii urmează să stabilească acum dacă este vorba despre o defecțiune tehnică sau dacă acestea au fost oprite intenționat. Totodată, soția și fiica afaceristului ucis au dat, din nou, explicații în fața oamenilor legii, iar trupul neînsuflețit al lui Ioan Crișan nu a putut fi încă ridicat de la IML, potrivit unor surse. În acest context, Matei Benone, șeful Poliției Române, merge astăzi la Arad. El va coordona ancheta asasinatului.

VEZI ȘI: Șeful Poliției Române merge la Arad, după uciderea afaceristului Ioan Crișan. Va coordona ancheta

Cât privește ferma omului de afaceri, Ioan Crișan, sunt surse care susțin că nici acolo nu ar fi funcționat camerele de supraveghere în ultimele sale zile de viață. Imaginile de pe aceste camere de supraveghere sunt foarte importante pentru anchetatori pentru că cu ajutorul lor ar putea să stabilească cine a intrat în contact cu afaceristul ucis pe 29 mai. Pe de altă parte, familia ar fi urmat să ridice trupul neînsuflețit al bărbatului de la Institutul Național de Medicină Legală, lucru care nu a fost încă posibil până în prezent. Surse Realitatea Plus spun că rudele lui Ioan Crișan se pregătesc de înmormântare. Se pare că femeia despre care se spune că i-ar fi fost amantă lui Ioan Crișan nu va avea acces și asta deoarece soția omului de afaceri s-ar opune vehement acestui lucru. Soția afaceristului nu ar fi de acord ca amanta să se prezinte la funeralii pentru a-și lua rămas bun. 

Ipoteze în cazul asasinării lui Ioan Crișan

Anchetatorii încă nu au aflat motivul exact pentru care cineva i-ar fi dorit moartea afaceristului. Totuși, există deja mai multe ipoteze. Una dintre ele este că afaceristul ar fi fost eliminat pentru o miză imobiliară uriașă. Unul dintre prietenii lui Crișan ar fi spus că, de 10 ani, anumite persoane încercau sa îi ia afacerea cu ferma și să o transforme în stațiune balneară. Motivul ar fi că aceștia își doreau ca pe terenul respectivei ferme de pește să fie ridicată o stațiune tip Băile Felix, profitând de puțul de apă geotermală aflat acolo. Valoarea acestui puț de apă este estimată la 1,5 - 3 milioane de euro. Pentru a-i prelua afacerea, cei interesați de teren l-ar fi convins pe Ioan Crișan să ia credite, aparent rentabile, pentru ca apoi să-l falimenteze. O altă pistă ar fi fost asocierea, de care Crișan s-ar fi ferit tot timpul. Niciuna dintre aceste ipoteze nu a fost încă dovedită.

Mai există și ipoteza potrivit căreia Ioan Crișan ar fi fost aruncat în aer pentru că era informator al poliției și, din această calitate, ar fi dat informații oamenilor legii care au găsit recent un transport cu 600 de baxuri de țigări de contrabandă. Pe de altă parte, la audieri, unii martori ar fi spus ca Ioan Crişan ar fi dat ţepe, în timp ce alţii s-ar încurcat în declarații, potrivit Antena 3. Soţia şi fiica lui Ioan Crişan ar fi spus că acesta nu le-a povestit niciodată că ar avea probleme.

VEZI ȘI: Explozia de la Arad. Liviu Chesnoiu, ipoteză neașteptată despre moartea lui Ioan Crișan: Mercenar din spațiul ex-sovietic sau din Serbia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel