Explozia din Crevedia, la posturile de știri din Bulgaria: Nu pot să cred că în România această staţie a fost lăsată să funcţioneze atâţia ani fără licenţă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Explozia de la stația GPL din Crevedia a ajuns la televiziunile statelor vecine, unde este dezbătut subiectul. 

Consilierul ministrului Afacerilor Interne din Bulgaria, Nikolai Nikolov, a comentat tragedia din România legată de exploziile de la Crevedia.

Într-o intervenţie la postul de televiziune BNT, Nikolov a subliniat: "Nu pot să cred că în România această staţie a fost lăsată să funcţioneze atâţia ani fără licenţă, dacă este adevărat acest lucru. Există aproape 1.000 de unităţi similare în Bulgaria, care sunt strict monitorizate şi inspectate cuprinzător, cel puţin o dată la trei ani, fiecare dintre ele. Ce este important de ştiut când construim şi exploatăm aceste unităţi? În primul rând, proiectanţii care vor pregăti aceste proiecte trebuie să fie buni experţi, în al doilea rând - implementarea de calitate a acestor proiecte şi acceptarea strictă de către comisia de stat de recepţie a tuturor proceselor. Şi în sfârşit, ajungem la cel mai important lucru - exploatarea şantierului. Persoanele implicate trebuie să fie instruite permanent - să respecte măsurile, astfel încât să nu existe astfel de accidente".

Consilierul ministrului de Interne şi-a exprimat nedumerirea cu privire la modul în care persoane familiarizate cu procesul şi-au permis să transfere gaz dintr-un rezervor în altul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel