Experţi în tatuaje, angajați la Vatican, pentru restaurarea operelor

Vaticanul a apelat la o echipă de experți în tatuaje din Marea Britanie pentru a restaura și curăța unele dintre cele mai prețioase sculpturi şi picturi aflate în clădirile sale, relatează Dily Mail, scrie descopera.ro.

Compania Lynton Lasers, cu sediul în localitatea Holmes Chapel, din comitatul britanic Cheshire, a fost contactată recent de oficiali ai Sfântului Scaun şi a donat Muzeelor Vaticanului una dintre maşinile sale cu laser, folosită pentru a îndepărta tatuajele nedorite.

Dispozitivul curăţă sculpturile şi alte opere de artă prin emiterea unui flux intens de lumină pură şi concentrată, care este absorbită cu aviditate de culorile întunecate, aşa cum este cazul depunerilor poluante şi tatuajelor cu cerneală.

Multe dintre delicatele opere de artă aflate în Muzeele Vaticanului care au nevoie de restaurare își vor putea redobândi astfel strălucirea de odinioară.

Unul dintre colaboratorii papei Francisc, cardinalul Giuseppe Bertello a transmis mulţumiri speciale firmei britanice, pentru faptul că a donat Muzeelor Vaticanului una dintre maşinile sale cu laser, denumită Compact Phoenix.

O ceremonie privată a fost organizată în acest scop în prestigioasa Pinacotecă de la Vatican, urmată de o vizită la ferma privată a papei Francisc.

Vatican: Primul proces pentru pedofilie, deschis în luna iulie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel