Experți ai Băncii Mondiale, la Ministerul Muncii, pentru dezbaterea strategiei de reducere a sărăciei

Experți ai Băncii Mondiale, reprezentanți ai ONG-urilor și specialiști din cadrul Ministerului Muncii au dezbătut, vineri, la sediul ministerului, proiectul Strategiei Naţionale privind Incluziunea Socială şi Reducerea Sărăciei pentru perioada 2014–2020.

Creșterea ocupării şi a susținerii veniturilor în rândul populației sărace și vulnerabile, prin extinderea programelor de activare pe piața muncii, introducerea stimulentelor pro-muncă pentru beneficiarii programelor, precum şi dezvoltarea serviciilor sociale integrate la nivel comunitar sunt câteva dintre rezultatele aşteptate în urma implementării Strategiei, se arată în comunicatul Ministerului Muncii remis redacției DC News.

Alături de specialiştii din cadrul MMFPSPV, la reuniunea de la sediul Ministerului au fost prezenţi experți ai Băncii Mondiale, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-urilor active în domeniu, precum şi ai unor organisme care reprezintă interesele categoriilor vulnerabile.

Codrin Scutaru, la Bruxelles: România are şansa unei diversităţi etnice

Reprezentanții ONG-urilor au făcut propuneri referitoare la dezvoltarea capacităţii institutionale, publice şi private, la promovarea echităţii sociale, dar şi recomandări privind măsuri punctuale destinate unor categorii aparte, cum ar fi bătrânii şi copiii, care, așa cum a afirmat secretarul de stat în MMFPSPV, domnul Codrin Scutaru, "Trebuie să beneficieze cu toții de oportunități egale."

În cadrul reuniunii, au fost debătute, de asemenea, problemele cauzate de nivelul sărăciei din România, comparabil cu cel din statele membre ale UE, şi au fost analizate categoriile vulnerabile ţintite de strategie şi direcţiile de acţiune propuse, ţinând cont atât de contextul naţional, cât şi de Strategia Europa 2020.

Despre Strategia Naţională şi Planul de Acţiuni privind Incluziunea Socială şi Reducerea Sărăciei

Strategia Naţională şi Planul de Acţiuni privind Incluziunea Socială şi Reducerea Sărăciei pentru perioada 2014–2020 au fost elaborate cu sprijinul experţilor Băncii Mondiale, în acord cu agenda politicii de incluziune socială şi combatere a sărăciei în România, care vizează o societate în care egalitatea de şanse să reprezinte o realitate pentru toţi cetăţenii, pe întreaga durată a vieţii.

Proiectul de act normativ a fost afişat pe site-ul MMFPSPV, în data de 18 decembrie 2014, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, cu modificările şi completările ulterioare. În această perioadă, toți factorii interesați au putut trimite propuneri, unele dintre ele fiind deja inserate în documentul final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0