Exerciţiile fizice eliberează mintea de gânduri negative şi dau o stare de bună dispoziţie, de relaxare şi satisfacţie.Indiferent de vârstă, sportul ajută la menţinerea sănătăţii fizice şi psihice. Activitatea fizică s-a dovedit că este o armă eficientă în combaterea depresiei.
Autor: Anca Murgoci
Sportul nu poate garanta fericirea, dar ajută la menţinerea unei bune dispoziţii. Dacă faceţi sport, reduceţi riscul apariţiei depresiei. Adulţilor le este recomandat exerciţiul fizic regulat. Acesta a fost rezultatul unuia dintre cele mai mari studii despre populaţia de peste 64 de ani, din Europa, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Goteburg din Suedia.
Profesorului Magnus Lindwall declară că: „Incă nu cunoaştem care ar putea fi relaţia dintre activitatea fizică şi depresie. Suntem siguri doar de faptul că persoanele mai în vârstă care sunt active din punct de vedere fizic, sunt mai puţin deprimate".
Într-un studiu publicat recent, echipa de cercetători coordonată de Lindwall, a avut sub supraveghere 17.500 de persoane cu vârste de peste 64 de ani, din 11 ţări europene. Aceştia au fost supravegheaţi pe o perioadă de doi ani şi jumătate. Variabilele studiate au fost activitatea fizică a subiecţilor şi starea lor depresivă. Acest studiu este printre primele care demonstrează legătura dintre activitatea fizică şi stările depresive.
Rezultatele studiului arată că sportul îi ajută pe cei trecuţi de 64 de ani să prevină bolile psihice. Cercetătorii avertizează asupra faptului că exerciţiile fizice trebuie practicate regulat. În caz contrar, şansele de a avea o sănătate bună după vârsta de 64 de ani, vor scădea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu