Exercițiu militar cu sute de militari străini în România

Peste 600 de militari din şapte state participă în această perioadă la modulul de pregătire Platinum Eagle 17.2 din cadrul exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force (BSRF) 17, găzduit de Centrul Secundar de Instruire (CSI) Babadag, judeţul Tulcea. 

Modulul de pregătire a început luni, iar exerciţiile care se desfăşoară constau în trageri cu muniţie reală şi aruncătoare de 82 de milimetri, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel de subunitate. 

"Partea română participă la acest exerciţiu cu 100 de militari din Batalionul de Infanterie Marină al Forţelor Navale Române şi cu 100 de militari din Brigada 9 Mecanizată 'Mărăşeşti'. Cei mai mulţi din Brigada 9 Mecanizată 'Mărăşeşti' prezenţi astăzi (vineri n.r.) la CSI Babadag tocmai s-au întors din teatrul de operaţii din Afganistan", a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii 9 Mecanizată 'Mărăşeşti', locotenent Mirela Gheorghe. 

Militarii români se instruiesc în comun cu peste 400 de militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Muntenegru, Ucraina şi Statele Unite ale Americii. 

Modulul de pregătire Platinum Eagle 17.2 a început luni, 24 aprilie, şi se va încheia joi, 4 mai. 

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, acest modul are ca obiective creşterea interoperabilităţii între forţele participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun, precum şi dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale. 

BSRF 17 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Corpului de Infanterie Marină al SUA dislocat în Europa şi Africa, care se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului. 

Activitatea are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel