Exerciții care te mențin în formă la bătrânețe

Activitățile sportive în intervale de intensitate mare (High intensity interval training - HIIT) pot inversa procesul de fragilizare a organismului la vârste înaintate, arată un studiu preclinic realizat în Statele Unite, citat vineri de MedicalXPress.

Cercetarea aflată în faza preclinică a demonstrat că perioadele scurte de activitate fizică de intensitate mare pot fi recomandate persoanelor cu vârste înaintate, acest tip de exerciții având totodată potențialul de a inversa procesul de fragilizare a organismului la bătrânețe.

Publicat în The Journals of Gerontology: Series A de o echipă de oameni de știință de la Universitatea Buffalo, studiul este primul care și-a propus să propus să afle dacă un program de antrenamente de scurtă durată și de intensitate mare, cunoscut sub denumirea HIIT, poate fi sigur și eficient în cazul persoanelor în vârstă.

Cercetarea a fost efectuată pe două grupuri de o duzină de șoareci, fiecare având 24 de luni ceea ce corespunde cu circa 65 de ani din viața unui om. Toți șoarecii fuseseră sedentari până la această vârstă.

Oamenii de știință subliniază că studiul a fost realizat deocamdată numai pe șoareci, însă rezultatele ar putea avea aplicație semnificativă în cazul oamenilor.

Se știe că a fi fragil sau a avea o tendință ridicată de fragilizare presupune un risc mai mare de deces sau de comorbiditate, a declarat Bruce R. Troen, realizator al cercetării alături de Kenneth L. Seldeen, autorul principal al acestuia. Aceste rezultate demonstrează că este posibil ca antrenamentul în interval de intensitate mare poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții și a capacității de a fi sănătos, a adăugat Troen, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel