Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Centenar, model de urmat pentru autorităţi. Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România: Am fost printre puţinii

Drapel
Drapel

Prof.univ. dr. RADU BĂLĂNESCU, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România, a acordat un interviu DC News în care a vorbit, printre altele, şi despre modul în care Marea Lojă Naţională a marcat Centenarul Marii Uniri.

Prof.univ. dr. Radu Bălănescu a explicat, în cadrul interviului acordat DC News, modul în care Marea Lojă Naţională a marcat Centenarul Marii Uniri. Acesta a evidenţia faptul că structura pe care o conduce a fost printre primele instituţii din ţară care au anunţat, încă din 2017, un program coerent prin care să fie marcat aşa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri.

Iată ce a declarat Radu Bălănescu:

"Noi am tratat corespunzător acest eveniment major din istoria României. La începutul anului 2017 am anunţat că Marea Lojă Naţională din România va avea, pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri, un program coerent de evenimente. Vreau să vă spun că în noiembrie 2017 noi am avansat acest program către toată lumea şi cred că am fost printre puţinele instituţii, la acel moment, care am putut să venim în faţa tuturor cu un program coerent: evenimente, construcţia unor monumente, editarea unor volume dedicate Centenarului şi, mai mult, un film documentar.

Astăzi, la început de an 2019 pot să vă spun, cu bucurie şi cu mulţumire pentru toţi cei care au contribuit – mă refer la membrii Marii Loji Naţionale, toţi cei care fac parte din instituţia noastră precum şi la personalităţile societăţii civile care au participat la aceste evenimente – că programul nostru a fost îndeplinit şi a însemnat 11 evenimente mari, de tip conferinţă sau concert de muzică clasică care au avut loc în Bucureşti, la Palatul Parlamentului (…)", a afirmat prof.univ. dr. Radu Bălănescu.

Apreciere din partea celor mai mari instituţii ale statului român

"Am primit, la acel moment, mesaje extrem de onorante din partea Administraţiei Prezidenţiale, din partea Parlamentului României, a Guvernului, a Băncii Naţionale şi a Academiei Române şi sigur că ne-a bucurat, de asemenea, numărul mare de participanţi. (…) Au mai fost zece evenimente de anvergură în toate centrele mari ale ţării. Practic, în cele zece zone pe care noi le avem din punct de vedere organizatoric.  La acestea s-au adăugat evenimente în multe alte oraşe.  (...) S-au construit şi patru monumente, cel mai important fiind cel al lui Vaida Voevod, la Alba Iulia. Dezvelirea sa s-a făcut în prezenţa primarului Hava, cu o serie întreagă de reprezentanţi ai administraţiei locale şi cetăţeni care au avut numai cunvinte de laudă la adresa iniţiativei.

Marea Lojă Naţională din România a editat două volume: ‚Francmasonii români şi înfăptuirea Marii Uniri’, precum şi volumul ‘Ziditori în timp, 100 de maeştri ai artei regale’", a declarat Radu Bălănescu. 

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Radu Bălănescu:

 

Vezi şi: Achiziția corvetelor, SUSPENDATĂ. Parchetul Militar, sesizat

Borza: Țara care i-a dat o lecție lui Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel