Eveniment de excepție dedicat iei, organizat de Oana Bulai

Ziua Universală a Iei a fost sărbătorită cu mare fast la Roman. Sărbătoarea Iei a adus laolaltă romașcanii, dar și pe cei care s-au aflat în treacăt prin județul nostru, în cadrul unui eveniment deosebit organizat de către deputatul Oana Bulai.

Sărbătoarea iei promovează cămașa din pânză cu broderii impresionante, care amintește de lada cu zestre a bunicii. Bluza tradițională românească este celebrată de români odată cu Sânzienele.

Pentru a arăta cât de mult prețuiesc portul românesc, sute de oameni au acceptat invitația deputatului Oana Bulai de a îmbrăca ia și de a participa la activitățile prilejuite de evenimentul „Cu mândrie, poartă IE!”.

7. -imagine fara descriere- (oana-bulai-ie-foto_20784700.jpg)

"Anul acesta, ia noastră autentică a fost celebrată cum se cuvine la noi acasă, la Roman, de sute de oameni care au acceptat să vină îmbrăcați în straie populare. Mă bucur nespus de mult că am reușit să realizez acest eveniment pentru romașcani. Mă bucur că am putut să le ofer posibilitatea de a lua parte la un eveniment distinctiv când vine vorba de evenimente culturale românești. A fost o sărbătoare a tradițiilor, iilor și meșteșugurilor populare românești, precum odinioară. Nu puteam să realizez tot acest eveniment fără echipa mea de oameni minunați, care au muncit zi și noapte pentru ca lucrurile să iasă atât de bine. Le mulțumesc lor pentru tot sprijinul, iar romașcanilor pentru că au acceptat invitația noastră", a declarat Oana Bulai, organizatoarea evenimentului „Cu mândrie, poartă IE!”.

4. -imagine fara descriere- (folclor-spectacol-scena_34534100.jpg)

Evenimentul organizat de deputatul Oana Bulai a strâns sute de partipanți, de la copiii la vârstnici. Cu toții s-au bucurat de dansul, cântecul și portul popular. La eveniment au luat parte mai multe ansambluri din județul Neamț, dar și artiști consacrați ai meleagurilor noastre. Cei prezenți la eveniment au putut lua parte la activitățile de la atelierele meșteșugărești organizate în cadrul evenimentului.

6. -imagine fara descriere- (oana-bulai-dans-copii_28008400.jpg)

Deputatul Oana Bulai a declarat că își dorește ca acest eveniment să devină o tradiție pentru municipiul Roman, spunând că pe viitor la pregătește nemțenilor și alte surprize care să le bucure sufletul.

2. -imagine fara descriere- (colaci-cos_05629000.jpg)

3. -imagine fara descriere- (costum-salce_41821700.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel