Evaluare Naţională 2015. Barem de corectare la Limba română

Barem Evaluare Naţională 2015 Limba română. DC News publică baremul imediat ce acesta va fi disponibil pe site-ul edu.ro.  De asemenea, DC News va  publica toate informaţiile despre Evaluare Naţională 2015 - calendar, subiecte barem şi Rezultate Evaluare Naţională 2015.

EVALUARE NAȚIONALA 2015. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, luni, prima probă la evaluarea naţională, proba scrisă la Limba şi literatura română, aceștia având de rezolvat subiectele Variantei nr 9. Următoarea probă va avea loc pe 23 iunie şi este la limba şi literatura maternă. Ultima probă de la Evaluare Naţională 2015, cea de matematică, va fi susţinută pe 24 iunie.

EVALUARE NAȚIONALA 2015. Subiectele au fost mai accesibile decât anul trecut, pogrivit unor profesori de Limba română.

Vezi AICI varianta 9 de la Limba Română

Vezi AICI Baremul de corectare de la Limba română

De exemplu, la subpunctul cu antonimele date, răspunsul era: pentru frumoasă antonimul era urâtă, pentru bucurie antonimul era tristeţe, iar pentru venea era pleca.

Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Subiecte la română clasa a VIII-a. Ce s-a dat anul trecut


EVALUARE NAȚIONALA 2015. La cel de-al treilea subpunct de la primul subiect, care se referea la transcrierea cuvintelor care se referă la timpul acţiunii, acestea erau: a fost odată ca niciodată, a doua zi, spre seară, într-o zi.

Primul subiect va fi notat cu 42 de puncte, cel de-al doilea cu 36 de puncte, iar 12 puncte vor fi acordate pentru modul în care a fost redactată lucrarea.

EVALUARE NAȚIONALA 2015. Ministerul Educaţiei a decis ca de anul trecut media de admitere să se calculeze ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

EVALUARE NAȚIONALA 2015. Unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel