EXCLUSIV  Evaluare Augustin Lazăr. Alistar (CSM), precizări importante

Victor Alistar FOTO AGERPRES
Victor Alistar FOTO AGERPRES

Victor Alistar, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din partea societății civile, a declarat, la Interviurile DC News, că Parchetul General ar trebuie să vadă protestul diasporei în ansablul lui nu doar o singură parte. 

Victor Alistar nu a dorit să comenteze evaluarea pe care ministrul justiției, Tudorel Toader, o face, în prezent, procurorului general, Augustin Lazăr, dar a dorit să facă niște recomandări constructive Parchetului General.

"Este atributul legal al ministrului să evalueze activitatea procurorului general. Nu am să mă pronunț. Aș face câteva recomandări Parchetului General. Prefer o abordare constructivă. E de dorit să existe egalitate de tratament și de reguli, adică atunci când verifici, de exemplu, difuzarea de informații nedestinate publicității, să o faci în toate cazurile și atunci când informațiile sunt date din dosare, și atunci când sunt din documentele instituției", a declarat Alistar la DC News.

Nu poți vedea doar o parte a adevărului

O altă recomandare a vizat modul în care se anchetează protestul diasporei din 10 august, respectiv intervenția jandarmilor. "E de văzut un fenomen ca 10 august în ansamblul lui. Nu poți vedea doar o parte pentru că justiția se bazează pe aflarea și stabilirea adevărului și apoi aplicarea legii la acel adevăr descoperit. Cred că ar fi de dorit o mai mare rezervă. Procurorul general folosește des treptele CSM-ului pentru declarații de presă, creând o presiune în plus asupra consiliului", a mai spus membrul CSM.  

Vezi aici discuția despre Parchetul General:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel