Europarlamentarii PNL, demers la Ursula von der Leyen pentru sprijinirea fermierilor români afectați de afluxul de cereale ucrainene pe piața europeană

Doi europarlamentari PNL vin în sprijinul agricultorilor români afectați de afluxul de cereale din Ucraina pe piața europeană.

Dan Motreanu și Daniel Buda, europarlamentari PNL, vin în sprijinul agricultorilor români afectați de afluxul de cereale ucrainene pe piața europeană și solicită Ursulei von Der Leyen măsuri financiare pentru ajutarea acestora.

„Europarlamentarii PNL Dan Motreanu și Daniel Buda au solicitat președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen să ia măsuri pentru sprijinirea financiară a agricultorilor afectați de afluxul pe piața unică europeană a cerealelor mai ieftine din Ucraina. Cei doi europarlamentari liberali au prezentat situația fermierilor din România și din alte state de pe granița de Est a UE, care sunt nevoiți să își vândă recolta la un preț sub costurile de producție.

S-a ajuns aici după ce depozitele din zonele de graniță ale acestor state s-au umplut la capacitate maximă și nu pot prelua toate cerealele aduse din Ucraina, care sunt vândute pe loc, la prețuri mici. În plus, situația înrăutățește criza alimentară a țărilor din Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Scrisoarea celor doi vine după ce europarlamentarul PNL Rares Bogdan a trimis Comisiei Europene o atenționare similară, în luna ianuarie a acestui an. De asemenea, Rareș Bogdan a discutat deja cu europarlamentarii bulgari și polonezi din cadrul Partidului Popular European, pentru a iniția un demers comun în rezolvarea problemei care afectează și aceste țări. Soluția prezentată Comisiei este achiziția din fonduri europene a cerealelor ucrainene, pentru a fi imediat exportate în țările lovite de criza alimentară“, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a PNL.

CITEȘTE ȘI    -    OMV Petrom și taxa de solidaritate. Rareș Bogdan: Ministrul Câciu ar face bine să iasă într-o conferință de presă să răspundă la întrebări. Sunați-l până îi blocați telefonul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel