Eurodeputata Dubravka Suica, propunerea Croaţiei pentru postul de comisar european

Guvernul de la Zagreb a confirmat joi desemnarea eurodeputatei Dubravka Suica pentru postul de comisar european din partea Croaţiei, propunerea fiind transmisă preşedintei alese a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează agenţia de presă HINA.

Ea este o bună cunoscătoare a unei game largi de teme europene şi sunt sigur că va fi o bună candidată pentru viitoarea Comisie Europeană, a declarat premierul croat Andrej Plenkovic.

El a adăugat că în următoarele două săptămâni vor continua discuţiile privind portofoliul care îi va reveni candidatei croate la funcţia de comisar european.

Dubravka Suica (62 de ani) este eurodeputată din partea Uniunii Democrate Croate (HDZ) încă din 2013, când Croaţia a aderat la Uniunea Europeană, fiind apoi realeasă la scrutinele europene din 2014 şi 2019. 

Este profesor de limba şi literatura engleză şi limba şi literatura germană şi a predat în mai multe instituţii de învăţământ din oraşul său natal, Dubrovnik. 

În cariera sa politică, Suica a fost membră a parlamentului croat şi primar al oraşului Dubrovnik în perioada 2001-2009. În luna iunie, Dubravka Suica a fost aleasă unul dintre cei zece vicepreşedinţi ai grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE).

Locul său în Parlamentul European va fi luat de Suncana Glavak (50 de ani), de asemenea membră HDZ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel