Eugen Tomac: Am cerut Comisiei LIBE să dezbată votul abuziv al Austriei și Olandei. Trebuie chemați să răspundă de ce nu respectă Tratatele și legislația Schengen

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a cerut Comisiei parlamentare pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) să dezbată folosirea arbitrară a votului în Consiliul Uniunii Europene de Austria și Țările de Jos.

Eugen Tomac, europarlamentar PMP, anunță că a cerut Comisiei parlamentare pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) să dezbată problema privitoare la respingerea României și Bulgariei de Austria și Olanda, pe 8 decembrie 2022.

„Dezbatere necesară în LIBE pe tema extinderii Schengen

Austria și Olanda trebuie să explice în fața Parlamentului de ce nu respectă Tratatele și legislația Schengen!

Cele două state au blocat, la 8 decembrie, accesul României în Schengen. Fără absolut niciun argument rațional ce ar avea legătură cu propunerea Comisiei Europene de extinde spațiul de liberă circulație.

Și-au folosit dreptul de veto în mod abuziv, încălcând în mod asumat Tratatele UE.

Prin urmare, am cerut implicarea Comisiei parlamentare pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) pentru a dezbate cât mai urgent, folosirea arbitrară a votului în Consiliul UE“, a precizat europarlamentarul PMP.

CITEȘTE AICI     -    Alegeri Austria. Karl Nehammer rămâne cel mai popular pentru funcția de cancelar / Un alt partid anti-imigrație, pe primul loc în sondaje

Tomac: Austria și Olanda trebuie să răspundă

„Miniștrii de Interne din Austria și Olanda trebuie chemați să răspundă în fața Comisiei de ce au votat împotriva unității europene; trebuie să explice de ce au sancționat România și Bulgaria în timp ce ele însele au primit recomandări pentru deficiențe în aplicarea legislației Schengen.

Parlamentul trebuie să se implice mai mult!

Altfel, votul din 8 decembrie va deveni un precedent periculos.

Răspunsul președintelui comisiei LIBE, dl Fernando Lopez Aguilar este unul de susținere categorică: Extinderea Schengen este o parte indispensabilă a proiectului european și nu ar trebui să fie subminată de politica internă volatilă a unor state membre.

Acesta a făcut promisiunea de a insista în continuare asupra susținerii aderării României la spațiul Schengen, așa cum a făcut-o în repetate rânduri în Rezoluțiile pe care le-a inițiat în Parlament.

Votul din 8 decembrie a fost o nedreptate pe care noi trebuie să o reparăm!“, a conchis Eugen Tomac.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Eugen Tomac: De tot ce ne-a acuzat Nehammer pe noi... i se reproșează lui că nu a făcut! Dacă nu verificam eu, nu știa nimeni / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel