Alegeri Austria. Karl Nehammer rămâne cel mai popular pentru funcția de cancelar / Un alt partid anti-imigrație, pe primul loc în sondaje

Un partid anti-imigrație se află pe primul loc în sondajele din Austria.

Înaintea alegerilor din Austria care vor avea loc pe 29 ianuarie 2023, Partidul Libertății din Austria (FPÖ), cunoscut pentru atitudinea sa strictă în privința imigrației și a opoziției față de sancțiunile Rusiei, este acum cel mai important partid al țării.

Potrivit ziarului austriac Heute.at, partidul ar câștiga 28% din voturi, conform sondajului lunar realizat de Unique Opinion Research Institute pentru revista de știri Profil.

În același timp, social-democrații (SPÖ) au pierdut 2 puncte procentuale, coborând la 24%. SPÖ a scăzut și în ceea ce privește cancelarul, doar 12% dintre respondenți spunând că ar vota pentru Pamela Rendi-Wagner, în timp ce luna trecută aceasta avea 15%.

În prezent, FPÖ, condus de Herbert Kickl, are un avans de 4 puncte față de SPÖ. Kickl a câștigat în popularitate, 17% spunând că îl vor vota, în timp ce în decembrie, doar 15% votau pentru el.

Austria a înregistrat un număr record de cereri de azil în 2022. De fapt, cererile de azil aproape s-au triplat din 2021, ajungând la aproape 60.000. Vestea a șocat Austria și a dus la o reacție puternică din partea unei populații extrem de sceptice față de imigrația în masă. FPÖ a profitat de acest lucru și a făcut din problema imigrației o temă de campanie. Același lucru l-a făcut și actualul cancelar Karl Nehammer, care a blocat în decembrie aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Cum stă în sondaje partidul lui Nehammer

Sondajul a mai arătat că actualul cancelar Karl Nehammer este în continuare în cărți pentru a rămâne cancelar, 20% exprimându-și încrederea în el. Partidul său Popular Austriac (ÖVP) ar câștiga 22% din voturi.

Verzii se situează la 12%, în timp ce liberalii NEOS ar câștiga cu 9%.

Austria este în prezent guvernată de o coaliție a ÖVP și SPÖ, conform RMX.

Pe 8 decembrie 2022, Austria s-a opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen, pe motiv că cele două țări ar favoriza migrația ilegală. În urmă cu două zile, la o vizită în Bulgaria, cancelarul austriac Nehammer a reafirmat că poziția Austriei rămâne în continuare neschimbată.

Având în vedere că Nehammer rămâne în continuare cel mai popular pentru funcția de cancelar al Austriei, iar Partidul Libertății din Austria (FPÖ), un alt partid anti-imigrație, se află pe primul loc în sondaje, aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen rămâne în continuare sub semnul întrebării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel