Eugen Teodorovici, primele declarații la ieșire de la DNA

Fostul ministru Eugen Teodorovici a susținut, joi, la ieșirea de la Direcția Națională Anticorupție, că toți cei care au venit la Ministerul de Finanțe au plecat fără nicio încălcare a legii.

Toți cei care au venit la Ministerul de Finanțe atunci au plecat fără nicio încălcare a legii. Am fost invitat (la DNA — n.r.) în calitate de martor în dosarul deputatului Nicolae Păun. Discuția în fața procurorilor a fost că așa cum toți veneau la mine la Finanțe — indiferent că erau parlamentari, primari... — așa plecau, adică fără nicio încălcare a legii, a spus fostul ministru.

Întrebat ce ajutor a solicitat Nicolae Păun, Teodorovici a spus că i-a prezentat o situație dificilă. A prezentat o situație dificilă vizavi de proiectul cu care se aflau în curs. Nu mai știu care a fost exact discuția pentru că erau foarte multe solicitări de discuții la nivelul ministrului de Finanțe. Asta a fost atunci situația, a adăugat el.

Citește și: Eugen Teodorovici, reacție dură după declarațiile ministrului Muncii

Deputatul Nicolae Păun i-a cerut deputatului Mădălin Voicu, în mai 2015, să îi faciliteze accesul la conducerea Ministerului Finanțelor, pentru a discuta despre un proiect de lege privind anularea contribuției de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice, potrivit unor pasaje din referatul prin care DNA a cerut încuviințarea reținerii și arestării preventive a celor doi parlamentari.

Păun a transmis și un SMS ministrului Finanțelor, în care îi precizează ce proiect de lege îl interesează. "Mă scuzați Nicolae Păun sunt este vorba de Plx 286/2015 Proiect de lege privind anularea contribuției de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice — este proiect al Guvernului. Cu stimă și respect. Nicolae Păun", se arăta în mesaj.

Nicolae Păun a făcut demersuri pentru anularea contribuției de asigurări de sănătate datorate de unele categorii de persoane și pe lângă conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, după cum reiese dintr-o discuție purtată cu vicepreședintele instituției, Mihai Gogancea-Vătășoiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel