Este Vladimir Putin NEBUN? Ce spun mai mulți oficiali americani și cum l-ar fi descris Macron, după ultima întâlnire

Este Vladimir Putin NEBUN? Ce spun mai mulți oficiali americani și cum l-ar fi descris Macron, după ultima întâlnire
Este Vladimir Putin NEBUN? Ce spun mai mulți oficiali americani și cum l-ar fi descris Macron, după ultima întâlnire

Este Vladimir Putin nebun?

 

Este întrebarea de pe buzele multor oameni, șocați de faptul că în secolul XXI, Putin a invadat Ucraina în cel mai brutal mod. Nu este de mirare că declanșarea unui nou război îi determină pe unii politicieni, experți și lideri mondiali americani să pună la îndoială stabilitatea mentală a președintelui Vladimir Putin. Fostul secretar de stat al SUA, Condoleezza Rice, care a activat în timpul mandatului președintelui american George W. Bush, a numit comportamentul recent al lui Putin „dezordonat”.

"M-am întâlnit cu el de atâtea ori, dar ACESTA e un alt Putin" a afirmat fostul secretar de stat în administrația Bush Jr.,  Condoleezza Rice. "Era întotdeauna calculat și rece, dar acum este ceva diferit. Pare haotic. Are o interpretare din ce în ce mai delirantă a istoriei," a afirmat Rice, pentru Fox News.

Un fost director al Comunității de Informații (National Intelligence) are o opinie oarecum similară. 

"Ca opiniei personală, cred că este dezorientat. Mă îngrijorează acuitatea și echilibrul său mental", a declarat Joe Clapper la CNN. Toate acestea sunt cu atât mai grave cu cât Putin are degetul pe butonul nuclear, a mai afirmat specialistul în informații.

VEZI ȘI: Medicamentele pe care le-ar lua Vladimir Putin. Medic britanic: Uitați-vă la fața lui. Este nemilos

Să fie izolarea motivul?

Înalți oficiali ai serviciilor de informații care îl cunosc pe Putin de zeci de ani au declarat pentru Fox News că liderul de la Kremlin a fost izolat luni de zile în complexul său prezidențial, interacționând exclusiv cu un mic grup de consilieri și prieteni. Un înalt oficial din serviciile de securitate, în mandatul lui Donald Trup, a declarat sub protecția anonimatului că la întâlnirea cu Emmanuel Macron, Putin părea "paranoic" și "complet lipsit de dorința de a asculta argumente".

Reamintim că în timpul întâlnirii de la Moscova, președinții s-au așezat la o masă de marmură absurd de lungă, în timp ce Macron încerca să-l convingă pe Putin să se retragă. După efortul eșuat de negociere, Macron l-ar fi descris în privat pe Putin ca fiind „mai rigid, mai izolat și fundamental pierdut într-un fel de derivă ideologică și de securitate”, potrivit unui înalt oficial francez.

"Putin este tiparul liderului rus autocratic, cu sânge rece și foarte calculat"

Pe de altă parte, Rebekah Koffler, fost ofițer de informații și autor al cărții "Putin’s Playbook: Russia’s Secret Plan to Defeat America," a declarat pentru Fox News Digital că Putin nu este nebun.

"Cu siguranță nu e nebun. Toate discuțiile astea în care-l facem nebun înseamnă că încă nu-l luăm în serios sau nu-l înțelegem pe Putin," a afirmat Koffler.

"Nu e deziluzionat, nu e nicio anomalie mentală. Putin este tiparul liderului rus autocratic, cu sânge rece și foarte calculat când își asumă riscuri. Pur si simplu pune în practică un plan pe care l-a construit timp de 20 de ani."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel