Este sărăcia scrisă în destin sau e doar o zonă de confort din care poți scăpa? / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Monica Ion, unul dintre primii 50 de experți mondiali în remodelarea gândirii umane, a fost invitată la podcastul Fain & Simplu cu Mihai Morar, unde a vorbit despre cum poți scăpa de sărăcie.

Expertul Monica Ion a vorbit, la podcastul Fain & Simplu cu Mihai Morar, despre sărăcie. Aceasta susține că sărăcia este o moștenire de care poți scăpa dacă lucrezi suficient de mult cu tine.

„Există o matrice a sărăciei? Sunt mulți oameni care nu reușesc să iasă din matricea asta.”, a spus Mihai Morar. 

„Da, există. O să sune foarte dur ceea ce spun: sărăcia e o alegere. Problema este că noi nu știm ce alegem. Nu alegem conștient, dar e o matrice a sărăciei, e o anumită mentalitate care te ține la același etaj, acolo unde etajul se numește sărăcie, unde trăiești de pe o zi pe alta, unde banii nu îți ajung de la un salariu la altul, unde faci datorie la magazin. E o mentalitate acolo, un tipar.”, a spus Monica Ion.

„Pe care mulți îl moștenesc de la părinți.  Cum poți să ieși din matricea asta chiar dacă te naști într-o familie vulnerabilă, familie cu probleme? Șansele de a rămâne în matricea aia sunt enorm de mari.”, a spus Mihai Morar. 

„Mihai, eu de acolo vin. Banii nu ajungeau de la o lună la alta, mama se chinuia să gestioneze puținii bani pe care îi avea, oricâți bani erau,  nu erau suficienți, făcea datorie la magazin de la o lună la alta ca să plătească ce avea nevoie. De acolo vin.”, a spus Monica Ion.

„Spui că mama ta a ales să rămână în matricea aia.", a spus Mihai Morar. 

„Da, a ales să rămână în matricea aia. Am vorbit cu ea despre asta. La un moment dat îi plăcea să facă salate, să gătească, și am zis: „Hai să vedem cum poți să faci un business din care să câștigi", dar nu avea valoare pe business și nu avea valoare pe bani, nu voia să facă asta și îi convenea acel loc în care era. E ca și cum tu cunoști foarte bine locul ăsta, etajul ăsta, e greu să pleci de aici.", a spus Monica Ion.

„Deci chiar și sărăcia poate deveni o zonă de confort.", a spus Mihai Morar. 

„Este o zonă de confort pentru cei care aleg să rămână acolo.", a spus Monica Ion.

„Tu ai ieșit din matricea asta.", a spus Mihai Morar. 

„Am ieșit până la un alt nivel, mai sunt multe nivele de parcurs. Ce am lucrat și ce a avut impact a fost să prelucrez sentimentele de vină și rușine pe care le-am avut pentru că astea definesc nivelul de merit și dacă te uiți la ce înseamnă vina și rușinea și cum se formează ele, vina și rușinea sunt, în esență, niște percepții că ai cauzat mai mult negativ decât pozitiv, deci o deformare a realității, a echilibrului.

Ți-ai făcut ție sau altcuiva și în realitate când s-a întâmplat asta, când ai fost copil și te-ai abătut de la normă, ai avut niște consecințe negative cum ar fi: izolare emoțională, mama n-a mai vorbit cu tine, tată te-a pus să stai în cameră, nu te-au lăsat să mergi cu copiii, diverse metode de acest gen. Ai văzut că atunci când tu te abați de la norme și mama se supără, vei avea o consecință negativă. Când nu mai este mama să-ți spună această poveste, vocea mamei, vocea tatălui, vin în mintea ta și tu îți vei spune aceeași poveste: „nu sunt în stare", „nu merit" și așa mai departe.

Prin asta îți recreezi aceeași realitate. Dacă însă mergi și acționezi asupra cauzei cauzelor, care sunt aceste sentimente de vină și rușine, și vezi că atunci când te-ai abătut de la normă și perceptual ai cauzat cuiva mai mult negativ decât pozitiv, ai adus de fapt un echilibru, ai jucat un joc în rolul acesta universal prin care ai adus și pozitiv și negativ în egală măsură.

Vezi asta, compensarea calitativă și cantitativă la nivelul ființei tale, simți în corp că a existat un echilibru. Nu transformi din negativ în pozitiv, ci vezi că cele două au coexistat și sunt în echilibru. Atunci nu mai ai motivul, cauza, pentru „nu merit”. Asta a făcut o diferență extraordinară.”, a spus Monica Ion.

VEZI ȘI: Două persoane, aflate la același pol, pot crea o relație echilibrată? Cum comunică persoanele aflate la poli opuși / video https://www.dcnews.ro/doua-persoane-aflate-la-acelasi-pol-pot-crea-o-relatie-echilibrata-cum-comunica-persoanele-aflate-la-poli-opusi-video_920551.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel