Este oficial: Taxa de autostradă va fi plătită

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a declarat că taxa pentru autostradă va fi impusă  pentru şoferii care vor circula  pe coridorul IV, între Arad şi Constanţa.

”Este o condiţie impusă de Uniunea Europeană de a percepe o taxă pentru autostrăzile finanţate de pe Coridorul IV, iar în acest moment analizăm valoarea acestei taxe, pe care o vom comunica atunci când lucrările se vor apropia de sfârşit”, a spus ministrul Transporturilor, la semnarea contractelor pentru construcţia a trei tronsoane ale autostrăzii Orăştie-Sibiu de pe Coridorul IV, cu o valoare de 428 milioane euro.

Potrivit strategiei bugetar-fiscale elaborată de Ministerul Finanţelor, la capitolul “obiective propuse” în politica refritoare la transporturi apare “introducerea taxei de autostradă”. Nu există trecut vreun termen-limită pentru introducerea taxei, dar, cum strategia acoperă perioada 2012-2014, rezultă că în maximum 3 ani vom avea taxă de autostradă.

De asemenea, directorul  general al CNADNR, Daniela Drăghia, a declarat marţi că se aşteaptă ca, la începutul anului viitor, să fie introdusă taxarea pe întreaga reţea de autostrăzi din România, pentru aprobarea taxării de către Comisia Europeană fiind necesare şase luni. "Comisia Europeană a pus condiţii clare în vederea finanţării, respectiv taxarea autstrăzilor", a declarat Drăghia. Aceasta a precizat că reprezentanţii Uniunii Europene trebuie să fie convinşi că banii care se vor strânge din taxa de autsotradă vor acoperi costurile de mentenanţă. Drăghia a adăugat că taxarea va fi introdusă pe toate tronsoanele de autostradă, inclusiv pe A1 şi A2.

Citeşte şi:

Bechtel construieşte o autostradă de patru benzi în România la preţul uneia cu 16 benzi în America. Partea română încearcă rezilierea contractului cu americanii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel