Este oficial: Talibanii au doborât elicopterul SUA după ce au întins o capcană forţelor speciale

elicopter_afganistan
elicopter_afganistan

Elicopterul american care s-a prăbuşit sâmbătă în Afganistan, provocând moartea a 30 de militari americani, a fost doborât de talibani care au întins o capcană forţelor speciale ale SUA, transmiţându-le informaţii false, a afirmat luni o sursă guvernamentală afgană, citată de AFP.

Prăbuşirea elicopterului american reprezintă incidentul cel mai mortal pentru coaliţia internaţională de la începutul conflictului afgan, în 2001. Treizeci de militari americani, majoritatea membri ai forţelor speciale, şapte soldaţi afgani şi un translator civil au murit în urma prăbuşirii elicopterului.

"S-a confirmat că elicopterul a fost doborât şi că a căzut într-o capcană întinsă de un lider local al talibanilor, Qari Tahir", a declarat sursa guvernamentală, sub acoperirea anonimatului.

Această informaţie nu a putut fi confirmată imediat de NATO sau de armata americană.

"El le-a transmis informaţii false americanilor, spunându-le că se desfăşoară o reuniune a insurgenţilor talibani într-un complex de case. El ştia ce itinerariu au elicopterele şi a luat poziţie alături de oamenii săi de fiecare parte a văii", a explicat sursa citată.

Când a ajuns, elicopterul a fost ţinta tirurilor de rachete şi "arme moderne" antiaeriene, fiind doborât, a precizat aceasta.

Potrivit sursei, aparatul care transporta forţele speciale a fost chemat în ajutor de trupele americane care au atacat complexul suspect şi care s-au regăsit în faţa a treizeci de talibani, în loc de opt cum li s-a spus în informaţiile false, scrie Mediafax.

Citește și:

Dezvaluire: În elicopterul NATO prăbuşit în Afganistan s-ar fi aflat 20 dintre cei 31 de puşcaşi marini ai echipei care l-a omorât pe bin Laden

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel