Esplanada din centrul municipiului Slatina intră în reabilitare, lucrarea fiind de circa 10 milioane lei

Esplanada din centrul municipiului Slatina, o piaţetă cu zone verzi, cu gradene şi fântâni arteziene, va intra anul acesta în reabilitare, fiind vorba de o investiţie de aproape 10 milioane de lei.

Primarul municipiului Slatina, Emil Moţ a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea a semnat contractul pentru reabilitarea esplanadei din centrul oraşului, iar lucrările vor începe vara aceasta şi se vor încheia anul viitor. 

Moţ a anunţat că va fi desfiinţată o fântână arteziană de mari dimensiuni, muzicală, dar ale cărei componente se defectează frecvent, se vor desfiinţa gradenele mari care obstrucţionează vederea spre partea de jos a oraşului şi spre parcul ce face legătura între zona înaltă şi zona joasă a oraşului, se vor reface pavajul şi spaţiul verde.

"S-a terminat licitaţia şi pentru esplanada Slatina, am semnat contractul de lucrări. Valoarea contractului de proiectare şi execuţie lucrări este de 9,5 milioane lei fără TVA. Termenul de execuţie este de 20 de luni din care trei luni proiectare şi 17 luni execuţie efectivă. Câteva tipuri de lucrări ce vor fi făcute pe esplanadă: de pregătire a terenului, de amenajare a spaţiului public pietonal, pavaje şi borduri, lucrări de amplasare mobilier urban, bănci, jardiniere, coşuri de gunoi, plantare specii ornamentale în jardiniere şi zone verzi, gazonare, însămânţare, plantare arbori şi arbuşti, realizarea unui sistem de irigaţii automat pentru spaţiile verzi, instalaţie de degivrare, rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi, reabilitarea toaletei", a spus Emil Moţ.

Edilul a menţionat că se vor desfiinţa scările dintre parc şi esplanadă şi se va amenaja o coborâre cu pantă lină şi sa va mări spaţiul verde.

Esplanada a fost amenajată pe locul unui parc şi al unei străzi în perioada 2007 - 2011, când primar a fost Darius Vâlcov. La vremea respectivă lucrările de amenajare, care au inclus şi amenajarea unui parc aflat în continuarea esplanadei, au fost de circa 20 de milioane de lei şi au depăşit termenele iniţiale, contractele de execuţie fiind de mai multe ori reziliate şi constructorii schimbaţi. Recepţia unor lucrări efectuate atunci şi degradate între timp a fost făcută abia anul trecut

Emil Moţ a precizat că recepţia lucrărilor făcute în perioada 2007 - 2011 la obiectiv a fost făcută anul trecut pentru că fără documentul respectiv nu era posibilă o nouă intervenţie de reabilitare a zonei. 

"Am făcut procesul finalul de recepţie anul trecut, e construită de 10 ani (esplanada), i-am forţat să facem procesul verbal, era ieşită din garanţie, dar nu era făcut", a mai spus Moţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel