Erori judiciare revoltătoare. Ce spune Mugur Ciuvică

"Un caz extrem de spectaculos, fabulos" spune Alessandra Stoicescu despre o eroare judiciară revoltătoare. 

Sâmbătă seară, în emisiunea "Q&A", Alessandra Stoicescu a prezentat una dintre cele mai mari erori judiciare din istorie. A făcut vâlvă în America și-n întreaga lume. În 1994, O.J. Simpson făcea obiectul unui proces pentru crimă de o brutalitate nemaiîntâlnită. A ucis cu bestialitate şi a fost lăsat liber, în ciuda numeroaselor probe care îl incriminau. În 1995, a fost găsit nevinovat în procesul în care era acuzat că şi-a omorât fosta soţie şi un bărbat.

13 ani mai târziu, el este condamnat la 33 de ani de închisoare cu un minim de 9 ani până la recursul la eliberarea condiţionată. Procurorii care nu și-au făcut treaba cum trebuiau au dispărut din sistem. Sistemul judiciar american nu s-a schimbat, dar cei care fac astfel de erori sunt demişi. 

Victor Ponta-Mircea Geoană. "Conflictul, pentru că nu l-am desemnat ministru de Externe"

Făcând o paralelă între procesul din America și procesele din România, apreciate drept politice, președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, spune că "acolo aveau probe și nu l-au condamnat, aici nu aveau probe și l-au condamnat. E diferența dintre eroare judiciară și abuz. În câteva cazuri, cel puțin, Remeș, Năstase, în unul cel puțin din cele două dosare, Dan Voiculescu cu ICA, aici nu e vorba de nicio eroare, e vorba de abuzuri. Sunt procese police, sută la sută, cu tot scenariul de proces politic, cu propagandă de presă, cu zugrăvirea personajelor ca să fie rele și urâte, cu sentințele date ca să fie exemplu pentru ceilalți adversari ai lui Băsescu". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel