Victor Ponta-Mircea Geoană. "Conflictul, pentru că nu l-am desemnat ministru de Externe"

Premierul Victor Ponta a declarat, în direct, la B1 TV, de unde a început conflictul cu senatorul Mircea Geoană, exclus din PSD. 

"Conflictul cu domnul Geoană, din punctul meu de vedere, a fost legat de faptul că nu l-am desemnat ministru de Externe. L-am desemnat pe domnul Aurescu când s-a eliberat funcţia", a spus Victor Ponta, la postul B1 TV.

Șantaj Geoană-Ponta. Detalii de culise date de Sebastian Ghiță

"Am o părere foarte bună despre Bogdan Aurescu, cred că trebuia şi putea să fie ministru de mai mult timp, şi cred că, în contextul 16 noiembrie (al doilea tur al alegerilor prezidenţiale - n.r.), nu doar votul din diaspora, vorbesc de contextul politic, a fost un mesaj foarte clar al commitment-ului nostru politic faţă de Parteneriatul cu Statele Unite, faţă de parteneriatele noastre strategice, dincolo de faptul că e o persoană pe care o cunosc demult şi a cărui capacitate profesională cred că n-a pus-o nimeni la îndoială", a spus Victor Ponta. El a precizat că în orice context l-ar prefera pe Bogdan Aurescu pentru funcția de ministru de Externe. A adăugat că nu trebuie luat drept ceva negativ la adresa lui Mircea Geoană. 

Partid Sebastian Ghiță: Dragnea: Va fi util PSD-ului

Bogdan Auresccu a fost propus de Victor Ponta pentru postul de ministru de Externe în 24 noiembrie. În 28 noiembrie, într-o declaraţie în care şi-a anunţat demisia din PSD, deputatul Sebastian Ghiță a afirmat că le-a spus colegilor de-acum un an că "Geoană a vrut să-l şantajeze pe Ponta, cerându-i funcţia de ministru de Externe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel