Erdogan: „Europa devine o închisoare în aer liber pentru musulmani. Virusul islamofobiei, la fel de periculos ca și coronavirusul“

Erdogan: „Europa devine o închisoare în aer liber pentru musulmani. Virusul islamofobiei, la fel de periculos ca și coronavirusul“  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Erdogan: „Europa devine o închisoare în aer liber pentru musulmani. Virusul islamofobiei, la fel de periculos ca și coronavirusul“ / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Președintele Recep Tayyip Erdoğan continuă să își manifeste sprijinul pentru musulmanii din Europa, pe care îi consideră asupriți de forțele de ordine din statele europene.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care s-a poziționat în mod constant ca unul dintre apărătorii preeminenți ai musulmanilor din întreaga lume, a acuzat încă o dată Europa, și în special Franța, de islamofobie, susținând că musulmanii din Europa trăiesc în ceea ce este efectiv o „ închisoare în aer liber ”. Erdoğan a făcut remarca în timpul unei emisiuni de radio și televiziune (TRT) în care a atacat Europa pentru presupusa sa „islamofobie”, spunând: „Virusul islamofobiei, la fel de periculos ca și coronavirusul, se răspândește rapid, în special în țările europene . ”

"Europa, care găzduiește 35 de milioane de musulmani, inclusiv 6 milioane de turci, se transformă din ce în ce mai mult într-o închisoare în aer liber pentru frații și surorile noastre", a susținut Erdogan.

Erdogan aseamănă situația prezentă cu ororile celui de-al Doilea Război Mondial

De asemenea, Erdogan a susținut că nu există nicio diferență între atmosfera de ură îndreptată împotriva evreilor înainte și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și atmosfera de astăzi a islamofobiei din Europa, relatează agenția de știri turcească Agenția Anadolu (citește mai mult AICI).

"În multe țări occidentale, în special în Franța, a fi musulman, a trăi ca un musulman este suficient pentru a fi discriminat. În special, femeile care poartă batic sunt cele mai mari victime ale acestui val de ură care se dezvoltă în Europa" a spus președintele turc înainte de a continua să afirme că „fasciștii rasisti” atacă musulmanii pe străzi, în mijloacele de transport în comun și în alte locuri „aproape în fiecare zi”. Totuși, acesta nu a oferit nicio dovadă pentru a-și susține afirmațiile.

Critici pentru Emmanuel Macron

În același timp, Erdogan l-a criticat pe Macron pentru că a susținut în urmă cu câteva luni că Islamul se află într-o criză, susținând că, făcând acest lucru, președintele francez și alți oficiali de înalt nivel au semnalat că „nu există loc pentru musulmani în Europa și Franța”. De asemenea, acesta s-a referit la legea recent adoptată în Franța împotriva separatismului islamic drept o „lovitură de ghilotină” pentru democrația franceză, Erdoğan a spus că Turcia este pregătită să „lucreze alături de Franța” în ceea ce privește antiterorismul și „integrarea”.

Cuvintele lui Erdogan apar la câteva luni după ce au apărut pentru prima oară tensiunile dintre el și președintele francez Emmanuel Macron, când cel din urmă a anunțat planurile de a contracara islamul politic și de a elimina separatismul islamic. Anunțurile lui Macron, care au fost făcute în octombrie 2020, în urma decapitării înfricoșătoare a profesorului de istorie franceză Samuel Paty, l-a scos din sărite pe președintele turc. Erdogan a ajuns chiar să pună la îndoială sănătatea lui Macron (citește AICI) după ce a apărat libertatea de exprimare, laicitatea și dreptul bărbaților și femeilor franceze de a desena caricaturi ale profetului islamic Mahomed, precizează RMX.

CITEȘTE ȘI  -  Erdogan sare la gâtul lui Macron cu ACUZE dure: BOICOT! NU le cumpăraţi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel