Epilare cu pastă de zahăr: rețetă și instrucțiuni

Fotografie de la cottonbro: Pexels
Fotografie de la cottonbro: Pexels

În articolul de mai jos veți descoperi o nouă metodă de a face epilarea cu ceară arabească cu pastă de zahăr, care este o tehnică de îndepărtare a părului ușor de pregătit acasă, cu puține ingrediente pe care le găsim cu ușurință în cămară.

Pastă de zahăr, acum numită și ceară de zahăr... mult mai la modă!

Cu siguranță era folosită pe vremea Cleopatrei și făcea parte din activitățile zilnice din haremul indian Maharaja, deoarece doamnele rezidente nu aveau altceva de făcut de dimineața până seara decât să se mențină curate și frumoase.

Potrivit SalesHouse, aceasta rețetă, spre deosebire de cele găsite de obicei pe web, nu necesită folosirea apei în preparare.

Ingrediente și cerințe:

3 cești de zahăr

1 ceașcă suc de lămâie filtrat

1 lingură de miere

1 cratiță antiaderentă

1 lingură nemetalică

Pregătirea cerii arabe pas cu pas

Puneți zahărul și sucul de lămâie în cratiță și fierbeți la foc foarte mic, amestecând până când zahărul se dizolvă perfect. Adăugați mierea și continuați să amestecați menținând mereu focul mic. Când amestecul începe să fiarbă, aveți grijă să amestecați cu răbdare până când se ajunge la o culoare frumoasă de chihlimbar (durează aproximativ 15 minute).

Pentru a verifica dacă pasta ta de zahăr este gata, toarnă câteva picături din amestec într-o cană cu apă rece: dacă picăturile se topesc înseamnă că pasta nu este gata, iar dacă picăturile formează biluțe în apă înseamnă că pasta a fost prea gătită, deci trebuie aruncat totul. Pasta e perfectă pentru a o utiliza atunci când în apă se formează discuri subțiri.

Când pasta este suficient de groasă și caldă o poți folosi în 2 moduri diferite, unul mai asemănător cu epilarea tradițională, în timp ce celălalt este cel tradițional arab.

Tehnica originală arabă: mingea cu pastă de zahăr

Tehnica originală arăbească de îndepărtare a părului necesită o bună dexteritate și cu siguranță multă răbdare, dar dă rezultate excelente, lăsând pielea foarte mătăsoasă și moale și este potrivită celor mai delicate și sensibile zone ale corpului.

Luați o doză mică de aluat aproape rece (o bilă) și frământați-l cu mâinile până devine elastic, cauciucat dar fără să se lipească de degete. Dacă amestecul este foarte tare, puteți umezi ușor degetele pentru a-l înmuia mai repede. 

Totuși, rețineți că fiind un produs natural și complet solubil în apă, este foarte afectat de temperatura mâinilor și a corpului și tinde să se dizolve ușor cu apă și transpirație, așa că aveți grijă să nu faceți amestecul prea moale deoarece s-ar topi pe piele după câteva minute de utilizare! 

Pasta trebuie întinsă cu o ușoară apăsare a degetelor în direcția creșterii părului și apoi smuls în sens invers al creșterii acestuia. Zona care poate fi acoperită de obicei cu o bilă de ceară de zahăr este de aproximativ 5-10 cm.

Epilare cu zahăr cu tehnica strip

Cel mai simplu sistem este cel folosit pentru epilarea tradițională cu ceară, folosind apoi benzi pentru îndepărtarea acesteia. Ceara de zahăr în acest caz trebuie să fie suficient de fierbinte, așa că fiți foarte atenți la temperatura de utilizare altfel riscați să vă ardeți.

Cu un bețișor de lemn se întinde pasta pe piele într-un strat foarte subțire, în direcția părului, apoi se aplică banda; faceți-o să adere bine glisând cu degetele apoi trageți în sens invers creșterii firelor de păr, având grijă să întindeți bine pielea cu cealaltă mână. Nu trageți în sus, altfel riști să rupi părul.

Dacă trebuie să depilați zona mustății, țineți gura închisă, îndreptați limba spre colțul exterior al gurii, astfel încât pielea să fie încordată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel