EPIDEMIE EBOLA. Focarul este scăpat de sub control. Oamenii își pun speranțe de salvare într-un institut aflat în faliment, susține un expert

Un important expert în sănătate a făcut un anunț dureros cu privire la epidemia de Ebola: focarul este complet "scăpat de sub control", iar institutul în care oamenii își pun speranțe de salvare s-ar afla, de fapt, în faliment.

Focarul de Ebola, izbucnit în Africa de Sud, este complet "scăpat de sub control", iar comunitatea internațională nu are niciun plan organizat de acțiune în acest sens, a declarat, marți, Laurie Garrett, expert în sănătate din cadrul Consiliului pentru Relații Externe.

Vezi și: EBOLA: Ce este, cum se transmite, care sunt simptomele

"Ne aflăm în acest moment în plină furtună.

Nu există niciun plan care să arate cum va fi adusă sub control această epidemie.

Oamenii cred că există în Geneva un institut uriaș al Organizației Mondiale a Sănătății, care dispune de echipamente specializate și personal pregătit în tratare.

Nu numai că nu avem asemenea facilități, ci biroul este, de fapt, în faliment", a adăugat Laurie Garrett.

Ea a arătat că cel mai însemnat grup din Africa de Sud care se luptă cu Ebola numără aproximativ 550 de membri, care sunt însă voluntari. Dintre aceștia, mulți au avut nevoie să fie schimbați în ultimele zile.

De asemenea, peste 60 de specialiști în sănătate au fost infectați cu virusul Ebola, inclusiv unii dintre cei mai cunoscuți medici care luptă cu boala.

Laurie Garret a transmis că cea mai rapidă necesitate este reprezentată de un plan de acțiune împotriva epidemiei, pus la punct de liderii internaționali.

Citește și: EBOLA ar putea fi folosită de teroriști pentru o armă biologică, spune un expert

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel