Epidemia de Ebola din Republica Democrată Congo. 1.905 de decese într-un an

Febra hemoragică Ebola a ucis 1.905 de persoane într-un an în Republica Democrată Congo (RDC), în timp ce 844 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, potrivit cifrelor publicate joi de autorităţile sanitare congoleze şi citate de către AFP.

De la începutul epidemiei, numărul cumulat de cazuri a fost de 2.842, dintre care 2.748 confirmate şi 94 probabile. În total, au fost raportate 1.905 de decese (1.811 confirmate şi 94 probabile), iar 844 de persoane s-au vindecat", a indicat Ministerul Sănătăţii în buletinul său privind situaţia epidemiei, datat miercuri.

Epidemia declarată la 1 august 2018 a fost fost până în prezent limitată la provincia Nord-Kivu (Beni, Butembo-Katwa, Goma) şi marginal la provincia Ituri. Totuşi, şi în Uganda vecină au fost înregistrate două cazuri de Ebola.

"Avem două tratamente acum, mAb114 şi REGN-EB3. Acestea sunt cele două molecule pe care le vom utiliza, deoarece, potrivit rezultatelor pe care le-am obţinut până acum, ele sunt eficiente", a explicat profesorul Jean-Jacques Muyembe, coordonatorul luptei împotriva Ebola în RDC.

Autorităţile sanitare americane, care au cofinanţat un studiu privind tratamentul Ebola, au declarat luni că tratamentele au dublat rata de supravieţuire a pacienţilor în cadrul unui studiu clinic desfăşurat în RDC.

Potrivit experţilor, în rândul celor aproximativ 500 de persoane ale căror date au fost analizate (dintr-un total de 681 de participanţi), mortalitatea a scăzut la 29% cu REGN-EB3 şi la 34% cu mAb114, în timp ce la persoanele care nu iau niciun tratament, rata mortalităţii este cuprinsă între 60 şi 67%.

Această epidemie de Ebola este cea de-a zecea de pe teritoriul RDC de la izbucnirea bolii în 1976.

Virusul este transmis la om de către anumite animale sălbatice, apoi direct între oameni prin intermediul fluidelor corporale ale unei persoane bolnave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel