Enel instalează contoare inteligente. Cum vor ajuta consumatorii

Enel instalează primele 30.000 de contoare electrice inteligente, care vor permite gertionarea de la distanță a unor operațiuni precum conectarea sau reconectarea la rețea a consumatorilor.

Potrivit unui comunicat Enel, noile aparate permit clienților să acceseze informații detaliate și actualizare despre consumul de energie. Facturarea se poate realiza la zi. Astfel, vor fi eliminate facturile estimate și cele regularizate.

"Instalarea la scară largă a contorului digital este programată să înceapă în 2016, în funcţie de aprobarea proiectului de către ANRE, şi va acoperi, treptat, în următorii ani, întreaga bază de 2,7 milioane de clienţi ai Enel Distribuţie din România", potrivit Enel.

Enel va instala circa 11.400 de contoare inteligente în zona Muntenia, În zona Dobrogrea, 10.000 de contoare inteligente vor fi instalate în judeţul Călăraşi şi într-unul din cartierele din Constanţa. În Timiș, peste 4.100 de clienţi vor beneficia de această nouă tehnologie. Un număr de 3.100 de unităţi vor fi instalate în Arad, în timp ce alte 2.800 de noi contoare sunt programate a fi înlocuite în Deva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel