Emmanuel și Brigitte Macron au revoltat Franța. Câți bani au cheltuit pentru FLORILE din Palatul Elysée

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ”comis-o”. A revoltat francezii care au aflat cât au putut să cheltuie președintele și soția sa pentru florile din Palatul Elysée. 

Cuplul prezidențial a cheltuit pe flori, în 2020, nu mai puțin de 600.000 de euro (541.000 de lire sterline), de cinci ori mai mult decât predecesorii Francois Holland și Nicolas Sarkozy.

Au fost cheltuiți 18.003 lire pe plante, alte 18.999 de lire pe orhidee, 28.837 de lire sterline pe frunziș și 360.472 pe flori tăiate, folosite pentru buchete.

Revolta e cu atât mai mare cu cât Franța se confruntă cu probleme economice. Francezii consideră că este ”rușinos”, conform Daily Mail, care citează Politis. 

Palatul Elysée este reședința oficială a președintelui francez și a soției sale în Paris. În acest an, din cauza situației pandemice, a fost închis vizitatorilor, iar recepțiile au fost mult mai puține, de aceea este cu atât mai șocant bugetul dat pe flori. 

Dar nu este prima oară când francezii sunt dezamăgiți de cheltuielile pe care le face cuplul prezidențial. În septembrie, s-a aflat că au fost cheltuite 838.099  de lire sterline pe renovarea sălii Golden Room (Camera de Aur) a Palatului Elysée, majoritatea banilor venind de la contribuabilii francezi. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel