Emmanuel Macron e acuzat că a schimbat drapelul Franței fără să anunțe cetățenii

Emmanuel Macron e acuzat că a schimbat drapelul Franței fără să anunțe cetățenii  /  Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Emmanuel Macron e acuzat că a schimbat drapelul Franței fără să anunțe cetățenii / Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron

Emmanuel Macron, președintele Franței, e acuzat că a schimbat drapelul statului.

Emmanuel Macron a schimbat steagul Franței fără să anunțe pe nimeni. Franța are în continuare aceleași culori, albastru-alb-roșu, dar albastrul în cauză nu mai este chiar același de un an de zile la Palatul Élysée, dezvăluie Louis de Raguenel, șeful departamentului politic al Europe 1.

Este un bleumarin care este afișat pe toate clădirile anexate Palatului Élysée, Adunării Naționale și chiar Place Beauvau, la Ministerul de Interne, etc.

Decizia de schimbare a culorii drapelului francez a fost luată de Președintele Republicii la 13 iulie 2020, îndemnat de o persoană puțin cunoscută publicului larg, un anume Arnaud Jolens, directorul de operațiuni al Elysée, cât și Bruno Roger-Petit, consilier al președintelui. Dar și cu o mică complicitate a marinarilor, pentru că Marina Franceză a folosit întotdeauna acest bleumarin.

Macron ar fi decis să modifice steagul Franței din motive estetice, dar mai ales și-ar fi dorit o reconectare cu drapelul revoluției franceze din anul 1793, potrivit Publika.

Consilierul președintelui Macron, sentință cu închisoarea pentru că a BĂTUT protestatari

Un consilier demis al președintelui francez Emmanuel Macron a fost condamnat la închisoare pentru că a bătut doi demonstranți în 2018, transmite BBC. Alexandre Benalla a fost concediat după ce a apărut un videoclip cu un incident violent de pe întâi mai, prima criză politică majoră a președintelui Macron.

Benalla a primit o pedeapsă de trei ani, dar nu va merge la închisoare, deoarece doi ani au fost suspendați și îl va executa pe al treilea purtând o brățară electronică. Fostul consilier a negat acuzațiile, spunând că a acționat pentru a-i ajuta pe ofițeri.

Videoclipul îl arată pe Benalla, purtând o cască de poliție, lovind un tânăr și apucând o tânără de gât în ​​timpul protestului de la Paris. Mai târziu, a reieșit că Benalla a primit permisiunea de a participa la proteste ca observator în ziua sa liberă. Președinția a fost acuzată de mușamalizare pentru că nu a acționat asupra cazului, deoarece se știa de existența videoclipului. A acționat doar după ce ziarul Le Monde l-a identificat pe Benalla (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel